Academia de Sănătate: File din Istoria Medicinei Românești, cu prof dr Vasile Sârbu și prof dr Dan Mischianu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Prof dr Vasile Sârbu și prof dr Dan Mischianu sunt invitații profesorului Irinel Popescu la emisiunea Academia de Sănătate de luni, 19 aprilie 2021, de la ora 11.00, unde vor dezvălui noi file din Istoria Medicinei Românești. 

„În această nouă ediție ne întoarcem la capitolul care se numește „Istoria Medicinei” care are multe lucruri interesante inclusiv pentru prezent. În același timp, considerăm în continuare că este obligația noastră să ne cinstim înaintașii, să spunem generațiilor de astăzi cine au fost aceștia și ce au făcut ei.

În această ediție vom avea doi invitați, domnul profesor doctor Vasile Sârbu de la Universitatea Ovidius din Constanța și domnul profesor doctor Dan Mischianu de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Profesorul Mischianu este și șef de secție la Spitalul Carol Davila din Capitală și în această calitate a participat la alcătuirea cărții.

Iar cartea se numește „Codex Aureus Medicorum daco-romanorum”, are acesta adaos, și prezintă perioada 1914 – 1919, deci participarea medicilor români la Războiul de Reîntregire a Neamului și la Unirea din 1918. Mi-aș permite, pentru că am luat cunoștință de această carte, că mai bine spus se termină în 1920, odată cu semnarea Tratatului de pace cu Ungaria, povestirea ajunge până în acest moment și participarea medicilor români ajunge până în acest moment, Tratatul a fost semnat din partea României și de un medic, și nu de unul oarecare”, a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.  

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă LIVE, luni, 19 aprilie, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel