Abramovici, suspendat din funcția de director al Clubului Chelsea, după ce Marea Britanie i-a înghețat averea
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Premier League din Anglia l-a descalificat pe proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, din funcția de director al clubului.

Clubul a primit o licență specială pentru a funcționa, în ciuda faptului că lui Abramovici i-au fost înghețate bunurile. Premier League a declarat că descalificarea lui Abramovici „nu va avea niciun impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca", notează BBC.

Marea Britanie a anunțat joi că a înghețat activele lui Roman Abramovici, ale lui Igor Sechin, directorul general al grupului petrolier rus Rosneft, precum și ale altor cinci oligarhi ruși, scrie Mediafax.

În total, Marea Britanie a declarat că cele șapte personaje adăugate pe lista de sancțiuni din cauza legăturilor lor cu președintele rus Vladimir Putin aveau o avere colectivă de 19,74 miliarde de dolari.

"Nu pot exista refugii sigure pentru cei care au sprijinit asaltul lui Putin asupra Ucrainei", spunea premierul britanic Boris Johnson: „Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani".

Cum arată iahturile imense ale oligarhilor ruși care au fost confiscate

De la invazia Rusiei în Ucraina, autoritățile internaționale au impus sancțiuni dure atât la nivelul oficialilor ruși, cât și al entităților private considerate drept apropiați ai puterii de la Kremlin. Mai jos am făcut o listă cu cele mai mari iahturi ale lumii deținute de miliardarii ruși. Unele au fost deja confiscate de autorități.

Ministerul Finanțelor din Franța a anunțat că țara a confiscat iahtul care i-ar aparține șefului Rosneft, Igor Sechin, în portul mediteraneean La Ciotat, transmitea The Guardian în 3 martie 2022.

Potrivit aceleași surse, iahtul de 156 de metri al oligarhului rus Alișer Usmanov, în valoare de 600 milioane dolari americani, a fost prins de sancțiuni într-un șantier naval din Hamburg, Germania. Imensa navă se afla acolo din octombrie 2021 pentru reparații.

Forbes transmitea în 8 martie 2022 că întregul echipaj al iahtului Dilbar a fost concediat. „Implicațiile sancțiunilor au rezultat în mai multe companii care susțin echipajele navigatoare și care nu-și pot continua afacerile în mod normal”, se arată într-un email intern care justifică concedierile.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel