Abramovici, bilet de la Zelenski pentru Putin. Chirieac: În măcelul din Ucraina, există şi o rază de speranţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels ( Tima Miroshnichenko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels ( Tima Miroshnichenko)
Roman Abramovici s-ar fi întâlnit în secret cu Vladimir Putin și i-ar fi înmânat un bilețel de la Volodimir Zelenski, în care erau scrise de mână niste condiții pentru ca negocierile să meargă mai departe. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

"Singura concluzie care s-ar trage de aici - şi The Times este un ziar serios, nu se pune problema să fi inventat lucrul acesta - ar fi că există o oarecare disponibilitate pentru dialog şi din partea lui Vladimir Putin. Din partea preşedintelui Volodimir Zelenski o ştim, a afirmat-o de multe ori, a spus oficial că ar fi de acord să discute un statut de neutralitate. În noianul ăsta, măcelul comis de Vladimir Putin în Ucraina, este şi o rază de speranţă, cum că uciderile s-ar putea opri", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și: Roman Abramovich, întâlnire cu Vladimir Putin, la Moscova. I-a înmânat un bilețel scris de Volodimir Zelenski

"Putin îl urăşte de moarte pe Zelenski"

Cât despre faptul că Putin i-ar fi zis lui Zelenski să transmită ucrainienilor că îi va distruge, după ce ar fi scris acest bileţel, analistul politic a mai spus: "Faptul că i-a transmis înapoi un răspuns arată că, de fapt, Putin dialoghează în stilul său, dar dacă nu era interesat nu trimitea niciun bilet. Eu înţeleg că îl urăşte de moarte pe Volodimir Zelenski pentru rezistenţa extraordinară din Ucraina care practic i-a distrus imaginea în istorie. El va fi aşezat lângă Adolf Hitler, Iosif Vissarionovici Stalin şi alţi mari criminali ai istoriei. Aici este problema lui, că nu poate să distrugă toată Ucraina şi toţi ucrainienii. Cumva se vor opri.

Vedeţi că sunt tot mai multe negocieri de pace - văd ca ele continuă şi în Turcia - pe diverse canale diplomatice şi aici cred că un rost foarte important îl are preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care s-a dovedit un mare lider european în această criză - are alegeri curând în Franţa. Chiar ar fi în favoarea Europei să câştige un al doilea mandat. Vedem că în dezastrul militar, la care se adaugă cel politic şi economic din Rusia, suferit de Vladimir Putin există speranţe reale pentru încetarea focului. Sigur, va fi o pace îngheţată. Să nu ne iluzionam că va fi Ucraina precum România sau Polonia, adică o ţară liberă, fără conflicte. Nu! Vor fi conflicte îngheţate, dar măcar nu mai mor oameni".

"Putin, în imaginaţia sa, îşi doreşte să negocieze la cele mai înalte niveluri"

Întrebat dacă Abramovici ar putea fi un intermediar, urmând să aibă loc negocieri față în faţă între Zelenski şi Putin, Bogdan Chirieac a spus că "pentru Zelenski, da, însă Vladimir Putin nu doreşte să negocieze decât cu Joe Biden, cu Macron, cu Olaf Scholz. Orgoliul său nu ar permite negocieri oficiale cu unul dintre oligarhii săi, Vladimir Putin fiind şeful oligarhilor. Cum să negociezi prin intermediul unui subordonat al tău?! Putin, în imaginaţia sa, îşi doreşte să negocieze la cele mai înalte niveluri. Vedeţi tot comportamentul său politic de până la războiul din Ucraina. Nu cred că se va mai întâmpla asta, fiindcă Occidentul nu ar putea să încurajeze astfel de atitudini cum a avut Putin".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel