Abramovici a fost intoxicat cu gaze lacrimogene, potrivit presei turce
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 31 Martie 2022, 19:33
WhatsApp
 Foto: Captură video Sky News
Foto: Captură video Sky News
Presupusa intoxicaţie a oligarhului rus Roman Abramovici a fost cauzată de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev, nu de o otrăvire, potrivit relatărilor de joi ale mai multor mass-media turce, citate de agenţia EFE. 

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk au asigurat că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor şi pierderea temporară a vederii suferite de Abramovici au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde avusese o discuţie cu oficiali ucraineni, în cadrul acţiunii sale de mediere în războiul ruso-ucrainean.

Abramovici a plecat imediat apoi la Ankara, unde a fost tratat în spital. Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că Abramovici a avut simptome ale unei posibile otrăviri după participarea la o reuniune la Kiev pe 3 martie. El a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Citește și Numele lui Abramovich, INTERZIS de Putin în presa din Rusia

Presa controlată de stat din Rusia nu mai poate menţiona numele oligarhului Roman Abramovich, după informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost otrăvit. Ordinul ar veni chiar de la Vladimir Putin.

Cea care a făcut publică această informaţie este Ksenya Sobchak, lider de opoziţie în Rusia, dar şi jurnalist, conform Daily Mail. 

"Mediei pro-Kremlin i s-a interzis să mai menţioneze rolul lui Roman Abramovich în negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Informaţia a fost confirmată biroului nostru editorial, sub protecţia anonimatului, de către reprezentanţi ai Moskva-24, TASS, şi un al canal de Telegram pro-guvernamental. Una dintre surse a spus pe 30 martie că ordinul a venit chiar de la autorităţi. Aceştia spun că 'nu îl mai menţionăm pe Abramovich ca participant la negocieri'", a explicat Sobchak. 

De altfel, în ultimele buletine de ştiri din Rusia, participarea lui Abramovich la negocierile cu Ucraina a fost evitată complet. Roman Abramovici, otrăvit cu o toxină în doză mică, doar pentru a-l speria. ”Un avertisment de a nu trăda Kremlinul”. Vezi continuarea articolului aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?