ABERAŢIE cu laptele pentru elevi. De ce nu a mai ajuns la copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Situaţie aberantă, în timpul stării de urgenţă şi al celei de alertă cu laptele care trebuia să ajungă la şcolari. Chiar dacă acesta era contractat deja şi se putea găsi un sistem ca acesta să ajungă totuşi la copii, acest lucru nu s-a întâmplat. Elevii au fost obligaţi să înveţe de acasă, să caute soluţii pentru şcoala online, însă nu s-a gândit şi un sistem prin care părinţii să poată merge periodic să ridice laptele care se cuvenea copiilor. 

“Profit de ocazie să felicit industria laptelui că s-a descurcat în lunile martie şi aprilie fără evenimente şi reuşit să asigure atât colectarea laptelui, fermierii au reuşit să mulgă vaca pentru că la vacă nu ai cum să îi pui robinet şi să opreşti mulsoarea pentru că e pandemie. În această perioadă aveam nevoie de instrumente financiare de a susţine fluctuaţiile de piaţă, pentru că în momentul în care ai 40% din producţia internă pentru HoReCa, împreună cu laptele şcolar care e undeva la 6% şi ţi se spune că de mâine nu mai vinzi în acea zonă pentru că restaurantele, hotelurile, şcolile s-au închis, tu rămâi cu produse pe stoc. Vorbim de cinci milioane de pachete de lapte şcolar”, a declarat Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, în cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group.

Întrebat de Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii, de ce nu s-a decis ca laptele să ajungă, totuşi, la copii, putând fi ridicat de la şcoală de către părinţii care puteau lua pachetele cu lapte pentru mai multe zile, Dorin Cojocaru a răspuns:

„Am donat un milion şi jumătate de pachete către zonele de carantină, spitale şi aşa mai departe. Ele nu puteau fi redirecţionate către comerţ pentru că au ambalaj special. (...) Teoretic pare sustebabil dar nu a existat o bază legală cum se vor deconta sau cum se vor face aceste lucruri. Degeaba MADR trimitea sezirări către MAI. Dar asta e o mică pierdere ca să spunem aşa, undeva la 420 de tone de lapte pe zi şi încă suntem cu şcolile închise”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel