ABBA revine pe scenă într-un spectacol digital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto Facebook ABBA
Sursa Foto Facebook ABBA
La patru decenii de la ultima cântare live a supergrupului pop suedez, publicul poate să vadă din nou ABBA pe scenă într-un concert digital inovator în care trecutul și viitorul se vor întâlni.

Spectacolul s-a deschis publicului la Londra vineri, a doua zi după o premieră pe covorul roșu la care au participat superfani, celebrități și regele Carl XVI Gustaf al Suediei și Regina Silvia. Invitații de onoare au fost regalitatea pop, cei patru membri ai ABBA, care au apărut în public împreună pentru prima dată în ultimii ani, potrivit Apnews.

Pe scena special construită, cu 3.000 de locuri, lângă Parcul Olimpic din estul Londrei, se aflau o trupă de suport live pentru 10 piese, dar și trupa ABBA în format digital, un format creat cu ajutorul unei tehnologii de capturare a mișcării de la Industrial Light and Magic, firma de efecte speciale fondată de regizorul ”Star Wars”, George Lucas.

ABBA-tars pe scenă

Vocile și mișcările sunt ale adevăraților artiști ABBA - Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad – coregrafiate de britanicul Wayne McGregor – însă artiștii de pe scenă sunt avataruri digitale, supranumite inevitabil „ABBA-tars”.

În detalii extrem de realiste, ei îi înfățișează pe membrii trupei așa cum arătau în perioada lor de glorie a anilor 1970.

Pentru mulți dintre spectatori, a fost aproape ca și cum ar fi fost duși înapoi în timp pentru a vedea ABBA interpretând piese clasice, inclusiv „Mamma Mia”, „Knowing Me, Knowing You”, „SOS” și „Dancing Queen”.

Cei patru membri ai trupei – două cupluri căsătorite în perioada de glorie a ABBA, deși acum au divorțat de mult – au primit ovație încântătoare când s-au închinat la sfârșitul show-ului de joi, la 50 de ani după ce au format ABBA și la 40 de ani după ce au încetat să cânte live.

”Nu am știut niciodată că am mișcări atât de uimitoare”, a spus Ulvaeus.

Lyngstad a fost de acord: ”Am crezut că sunt destul de bun, dar sunt și mai bun.” Ulvaeus a mai spus că reacția publicului a fost cea mai îmbucurătoare parte a experienței. „Există o legătură emoțională între avatare și public”, a spus el, adăugând: ”Acesta este lucrul fantastic.”

Producătorii consideră emisiunea ca fiind ”revoluționară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel