A tăiat internetul vecinilor pentru că a ”simțit că nu merită”. S-a ales cu dosar penal
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Vladislav Kim)
Sursă foto: Unsplash (Vladislav Kim)
Un bărbat s-a revoltat și a tăiat internetul vecinilor. 

O persoană a tăiat internetul vecinilor săi pentru că a crezut că sunt imigranți ilegali și „nu merită” accesul la servicii. Shannon Pearson, în vârstă de 48 de ani, din Wisconsin, a fost acuzată de o crimă motivată de ură după ce i-a spus instalatorului de internet că vecinii săi de la etaj „se aflau ilegal în țară”. Pearson a tăiat cablul abia montat de un inginer al furnizorului de internet cu foarfecele, iar apoi le-a spus polițiștilor că vecinii săi nu vorbesc engleză. El a mai susținut că a urcat la etaj pentru a se confrunta cu vecinii și a fost împins pe scări de unul dintre ei.

Cu toate acestea, polițiștii i-au intervievat pe vecini prin intermediul unui interpret, iar aceștia au respins afirmațiile ui Pearson și au negat că au împins-o sau a avut vreo altercație. Potrivit instalatorului de internet, Pearson „a venit afară și a făcut afirmații rasiste” vecinilor săi când le-a tăiat cablul. Când a fost întrebată de ce a tăiat cablul, ea a spus poliției: „Pur și simplu nu simt că merită cablul. Îmi pare rău, nu. Sunt străini intrați în țară ilegal.” Lucrătorul de la cablu s-a întors la apartament pentru a repara internetul, deoarece poliția a confirmat că vecinii nu se află ilegal în țară.

S-a ales cu un dosar penal

Oficialii încă încearcă să afle de ce Pearson a avut o problemă cu vecinii săi, dar, potrivit poliției, ea și-a exprimat supărarea pentru că „mexicanii” s-au mutat deasupra apartamentului său cu un contract valabil. Ea a fost arestată și acuzată într-un dosar penal de deteriorare a proprietății publice și private și obstrucționare a unui ofițer al legii, scrie The Mirror. Cu toate acestea, acuzația de daune a fost actualizată de atunci la o singură infracțiune, deoarece este considerată o infracțiune motivată de ură.

Pearson a fost eliberată din închisoare pe o cauțiune de 1.000 de dolari, cu condiția să nu-și contacteze vecinii de la etaj. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la doi ani de închisoare și o amendă maximă de 10.000 de dolari. Aceasta urmează să se întoarcă în instanță pe 28 noiembrie.

Acuzația vine la doar câteva zile după ce Roy Lashley, în vârstă de 55 de ani, din Florida, a pledat vinovat pentru o crimă motivată de ură pentru că a atacat un bărbat de culoare.  Lashley a călătorit la Family Dollar din Citrus Springs, Florida, unde victima sa făcea cumpărături. A folosit în mod repetat insulte rasiale în interiorul magazinului cu referire la victimă și apoi a urmat-o pe victimă în parcare unde a atacat-o.

O româncă din Florenţa caută de o lună chirie şi nu găseşte

O româncă din Florenţa spune că îi este aproape imposibil să îşi găsească un loc unde să stea, iar unul dintre motive ar fi chiar naţionalitatea sa. Acesta este doar vârful icebergului pentru o româncă care spune că nu reuşeşte de mai bine de o lună să îşi găsească o casă în oraşul italian Florenţa din cauza naţionalităţii. Roxana are 30 de ani, este operator cultural şi are propria companie. Îşi caută un studio, o cameră sau o casă pe care să o împartă cu mai multe persoane. Spune, însă, că este refuzată şi din cauza jobului, dar şi din cauza faptului că este străină. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel