Data publicării:

A plouat cu amenzi pe litoral, în minivacanța de Sfânta Maria. Peste 50 de unități turistice, prinse cu mâța în sac. Cum au fost primiți turiștii

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Peste 50 de unități turistice de pe litoral au fost amendate, în minivacanța de Sfânta Maria.

Un număr de 51 de unități turistice situate pe litoralul județului Constanța au fost supuse verificărilor de către specialiștii din cadrul Direcției Generale Turism a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în timpul minivacanței de Sfânta Maria.

Conform unui comunicat emis de MEAT, în perioada 13 - 18 august, au fost verificate 25 de unități de cazare, 17 structuri de alimentație publică, opt plaje și o agenție de turism.

Amenzi în valoare de 238.000 de lei

Aceste verificări au avut loc atât pe baza sesizărilor primite, care au reprezentat 14 cazuri, cât și prin acțiuni tematice (12 cazuri) și reverificări (opt cazuri). În cazul reverificărilor, doar în două dintre acestea măsurile dispuse anterior au fost respectate, în timp ce pentru celelalte șase cazuri s-au aplicat amenzi contravenționale.

"Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) are ca obiectiv creșterea numărului de unități turistice clasificate și respectarea prevederilor legislative în vigoare în domeniul turismului. În acest sens, instituția, prin Direcția Control din cadrul Direcției Generale Turism desfășoară constant acțiuni de verificare la operatorii de profil. Acțiunea care a avut loc în perioada 13 - 18 august, când au fost controlate 51 de structuri de primire turistică de pe litoral, din județul Constanța, s-a soldat cu amenzi contravenționale în valoare de 238.000 lei și cu măsuri de remediere a deficiențelor", se menționează în comunicatul citat de Agerpres.

Controlul a scos la iveală faptul că unele structuri funcționează ilegal, fără a deține autorizația provizorie de funcționare sau certificatul de clasificare, ori cu o altă structură a spațiilor decât cea prevăzută în documentația de clasificare. De asemenea, au fost identificate nerespectări ale condițiilor generale de funcționare și ale criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea structurilor turistice, precum și cazuri în care nu s-a solicitat radierea certificatului de clasificare la încetarea activității.

Nici plajele nu au scăpat

În ceea ce privește plajele, controalele au evidențiat că unele beach-baruri funcționau fără autorizație provizorie sau certificat de clasificare emis de MEAT și că unii operatori nu respectau procentul de 30% destinat zonei de plajă pe nisip. De asemenea, au fost descoperite sectoare de plajă neigienizate, cu resturi vegetale, ambalaje și echipamente deteriorate, care au fost remediate sub supravegherea echipelor de control și a reprezentanților Apelor Române.

Pentru zonele din domeniul public aflate într-o stare deplorabilă, cu diverse tipuri de deșeuri (materiale de construcții abandonate, ambalaje deteriorate, vegetație, resturi menajere cu miros neplăcut etc.), echipa de control a solicitat intervenția Poliției Locale și a Primăriei Constanța pentru igienizarea urgentă. Aceasta a fost realizată prin intermediul firmei de salubrizare a Primăriei, rezolvând astfel problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel