A picat Twitter. Rețeaua, probleme de funcționare pentru mii de utilizatori
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 14 iul 2022, 16:21
WhatsApp
Fotografie de la freestocks.org, Pexels
Fotografie de la freestocks.org, Pexels
Mii de utilizatori din toată lumea au probleme cu Twitter.

Twitter s-a confruntat joi cu probleme de funcţionare care au afectat mii de utilizatori de pe tot globul, conform site-ului specializat Downdetector.com, informează Reuters.

Au fost înregistrate peste 27.000 de incidente în care utilizatorii au raportat probleme de funcţionare ale Twitter în Statele Unite, potrivit Downdetector, care monitorizează astfel de incidente.

Utilizatori din alte ţări, inclusiv Regatul Unit, Mexic, Brazilia şi Italia au raportat de asemenea că Twitter nu funcţionează.

Nu se cunoaşte deocamdată ce a cauzat întreruperea.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, notează Reuters, conform Agerpres. 

Twitter testează o nouă funcție. CoTweet e disponibilă doar pentru anumite conturi speciale

Utilizatorii Twitter vor avea la dispoziție o nouă funcție. CoTweet face posibilă publicarea unui mesaj într-un format în care deasupra textului scris apar doi autori. Dezvoltatorul Alessandro Paluzzi și consultantul social media Matt Navarra au postat deja un astfel de mesaj test, funcția CoTweet fiind disponibilă, deocamdată, doar pentru câteva conturi din Statele Unite, Canada și Coreea de Sud, atent selectate, potrivit mashable.com.

Utilizatorii pot trimite o invitație la „co-tweet”, pe care persoana invitată o poate accepta sau refuza ulterior. În esență, un utilizator nu poate adăuga pur și simplu o altă persoană la un tweet fără permisiune. Dacă este acceptat, tweet-ul scris va apărea aparent pe cronologiile ambilor utilizatori. „Atunci când doi autori decid să folosească funcția CoTweet, primul pas este să finalizeze conținutul pe care doresc să îl partajeze. Vă recomandăm să folosiți Mesaje directe pentru a colabora. Odată ce mesajele sunt gata, unul dintre autori creează CoTweet-ul și inițiază o invitație către coautor. Atunci când coautorul acceptă invitația CoTweet, CoTweet-ul se postează imediat pe profilul fiecărui autor și pe cronologiile celor doi urmăritori”, spun reprezentanții Twitter.

Dacă ați primit și ați acceptat o invitație CoTweet și mai târziu vă răzgândiți în legătură cu dorința de a fi co-autor al acelui CoTweet, puteți revoca CoTweet-ul odată ce acesta a fost publicat printr-un nou câmp din meniul Tweet. CoTweet-ul va deveni un Tweet obișnuit al autorului original.

Elon Musk a anunțat că nu mai cumpără Twitter

Avocații lui Elon Musk au anunțat Comisia Bursei de Valori din SUA că CEO-ul Tesla și SpaceX reziliază înțelegerea de achiziție a Twitter și au acuzat compania că „încălcă semnificativ mai multe prevederi” ale acordului de cumpărare, potrivit businessinsider.com. Pentru achiziția Twitter, Musk făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari Acțiunile rețelei sociale au scăzut cu aproximativ 6% în urma acestui anunț, în timp ce acțiunile Telsa au crescut cu un punct procentual. Mișcarea vine după câteva luni de speculații care au început când Musk și-a dezvăluit deținerea a 9,2% din acțiunile companiei și la o zi după ce surse au declarat pentru Washington Post că afacerea este „în pericol grav” din cauza problemei spam-ului și a conturilor false de pe platformă.

Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi. Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari. „Acordul Twitter este temporar suspendat, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, scria Musk pe Twitter atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?