Data actualizării:
Data publicării:

A nins la Bâlea Lac. Prima zăpadă din acest sezon în Munții Făgăraș / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pe Transfăgărășan a căzut prima zăpadă din acest sezon.

După ce primele zăpezi au căzut săptămâna trecută în Munții Apuseni, la stația meteorologică Vlădeasa, și pe Transalpina, în Munții Parâng, a venit rândul și Munților Făgăraș.

Pe Transfăgărășan și în zona Bâlea Lac a căzut noaptea trecută prima zăpadă din acest sezon, iar acest lucru se poate observa în transmisiunea live din zona lacului Bâlea.

Youtube video image

VEZI ȘI    -    A nins în Munții Apuseni. Prima zăpadă din această toamnă / video

Șase tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș au fost transportate cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine

 

Un elicopter a transportat 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă.

Este pentru prima dată când este folosit un elicopter într-o operațiune de acest gen, în județ, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.

„Rolul pe care ni l-am asumat în acest proiect de suflet, dedicat oamenilor ce iubesc natura și turismul sustenabil, ne determină să facem pași rapizi și fermi pentru a crește siguranța turiștilor veniți în Munții Făgăraș. Îi asigur pe toți cei ce ne vor fi oaspeți pe traseele cuprinse în Programul „Anii Drumeției”, că vor avea parte de tot suportul nostru pentru ca orele sau zilele petrecute aici să se transforme în experiențe de neuitat!” a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”, scrie TurnulSfatului (vezi imaginile AICI).  

VEZI ȘI    -    Furtunile au făcut ravagii în țară. Grindina a îmbrăcat județul Iași în alb, ca în toiul iernii - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel