A nins în deşertul Sahara. Temperaturile au scăzut sub 0 grade
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 20 ian, 07:47
WhatsApp
Sursa: Pexels
A nins în deşertul Sahara, în partea situată în nord-estul Algeriei. Temperaturile în această zonă au scăzut sub 0 grade. 

Dunele, ideale pentru datul cu placa, au fost acoperite parţial de zăpadă şi gheaţă. Surpriza, însă, nu a fost ninsoarea din oraşul Ain Sefra, poarta de intrare în deşertul Sahara. Nici măcar scăderea temperaturilor până la -2 grade, pentru că aceasta este doar cu câteva grade mai scăzută decât media din această perioadă a anului, scrie BBC. De nins a mai nins şi în 2021, 2018 şi 2017. 

Singura dată când locuitorii zonei au fost uimiţi a fost în decembrie 2016, atunci când dunele de nisip roşu au fost acoperite de zăpadă. Locuitorii oraşului Ain Sefra au spus că atunci a fost pentru prima dată din 1979 când văd zăpadă. 

VEZI IMAGINI CU ZĂPADA DIN SAHARA AICI

G Ad:

Anul trecut a nins în deșertul Atacama, supranumit Polul Uscăciunii

Supranumit “Polul Uscăciunii”, deşertul Atacama a fost scena unei ninsori ca în basme. Orașul El Salvador, adânc în deșertul Atacama a avut parte joi, 26 august 2021, de zăpadă.

Imaginile din zonă arată mașini acoperite de zăpadă, iar copiii jucându-se fericiți, într-o regiune care vede doar câțiva mililitrii de ploaie pe an.

Ninsorile sunt așteptate în mod periodic, o dată la câţiva ani, în deșertul Atacama, în lunile iunie și iulie, nicidecum în August.

”Pentru această perioadă a anului, sfârșitul lunii august, este relativ neobișnuit, deoarece zăpada este de obicei văzută aici în iunie și iulie”, a spus meteorologul Daniel Díaz, de la Centrul Meteorologic Regional de Nord.

În deşertul Atacama, precipitaţiile sunt extrem de rare. Se estimează că între anii 1570 şi 1971, în Atacama nu a fost nicio ploaie semnificativă.

Zăpadă în Hawaii. Unii localnici nu au văzut zăpadă niciodată

Un val de frig a lovit Statele Unite ale Americii în ianuarie 2018. Atunci, în Hawaii s-a putut observa pe cele mai înalte vârfuri cum un strat subţire de zăpadă s-a aşezat. O mare parte dintre localnicii şi turiştii care au urcat pe munte în acele zile au avut ocazia să vadă pentru prima dată în viaţa lor zăpada.

Fotografiile însoţite de mesaje de uimire au făcut înconjurul internetului şi au devenit virale, fiind un fenomen întâlnit extrem de rar într-o insulă din Pacific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro