A murit Viktor Cherkesov, un vechi aliat al lui Vladimir Putin. Moartea sa, învăluită în mister
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
A murit Viktor Cherkesov, un vechi aliat al lui Vladimir Putin. Moartea sa, învăluită în mister / Foto: Kremlin.ru
A murit Viktor Cherkesov, un vechi aliat al lui Vladimir Putin. Moartea sa, învăluită în mister / Foto: Kremlin.ru
A murit Viktor Cherkesov, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin.

Primul șef al serviciului de control al drogurilor, generalul colonel Viktor Cherkesov, a murit în noaptea de 9 noiembrie, la vârsta de 72 de ani. Alexander Khinshtein, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională, a fost cel care a anunțat despre moartea acestuia, scrie Meduza. Totuși, decesul generalului este deocamdată învăluit în mister. Asta pentru că nimeni nu a vorbit încă despre cauza morții bărbatului.

Viktor Cherkesov, un vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin, s-a născut pe 13 iulie 1950 la Leningrad. Din 1975, a lucrat în agențiile de securitate ale statului. În 1998, a devenit primul adjunct al șefului FSB, care a fost apoi condus de Vladimir Putin. În 2000, Cerkesov a fost membru al sediului de campanie al lui Putin, iar după alegerea sa, a devenit plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în Districtul Federal de Nord-Vest.

În 2003, Putin l-a numit pe Cherkesov ca prim director al Serviciului Federal de Control al Drogurilor (FSKN), post pe care l-a deținut până în 2008. Apoi, Cherkesov a condus Agenția Federală pentru furnizarea de arme, armament, echipamente speciale și materiale timp de doi ani, iar din 2011 până în 2016 a fost deputat al Dumei de Stat a Rusiei.

În 2007, în calitate de șef al Serviciului Federal de Control al Drogurilor, Viktor Cherkesov a scris un articol pentru ziarul Kommersant intitulat "Nu trebuie să permitem soldaților să se transforme în comercianți". În articol, Cerkesov a vorbit despre "războiul grupurilor" din cadrul serviciilor speciale, precum și despre "cârligul cekist" pe care societatea post-sovietică "s-a ținut".

Cine a fost Kirill Stremousov. La scurt timp după moartea lui, Rusia a anunțat retragerea din Herson - Video

Ieri, 9 noiembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor sale să se retragă de pe malul de vest al râului Nipro. Anunțul Rusiei a venit la scurt timp după ce presa rusă a transmis că liderul adjunct al Hersonului, Kirill Stremousov, a murit într-un accident de mașină. Văzut ca unul dintre principalii pioni ai ocupației Hersonului, el avertizase cu doar șase zile în urmă că, "cel mai probabil", forțele ruse o să fie nevoite să treacă pe malul estic.

Ministrul Sănătăţii din regiunea Herson, Vadim Ilmiev, a declarat reporterilor că accidentul s-a produs pe autostrada Herson-Armiansk.

"Într-adevăr, pot confirma că Kirill a avut un accident. Nu am primit încă informații despre deces de la medici. O ambulanță a mers la locul accidentului", a spus el.

Kirill Sergheievici Stremousov s-a născut la 26 decembrie 1976, în Golmovsky, regiunea Donețk. El a fost persoană politică și publică cu cetățenie ucraineană și rusă, în timpul ocupației ruse a regiunii Herson servind ca viceguvernator.

Totodată, el a fost cunoscut ca fiind unul dintre liderii mișcării ucrainene împotriva vaccinării împotriva coronavirusului, președinte al Comitetului de Salvare pentru Pace și Ordine colaboraționist, care operează în regiunea Herson și vicepreședinte al administrației ocupaționale militaro-civilă a regiunii Herson pentru politica de familie, tineret, sport și informare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel