A murit un mare actor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Actorul american Joseph Yule, alias Mickey Rooney, a  fost unul dintre primii copii vedetă de cinema și doar moartea l-a despărțit de actorie. A avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria  Hollywood-ului. 

Actorul  a murit, duminică, la vârsta de 93 de ani. El s-a bucurat de o imensă popularitate în anii '30 şi '40. Potrivit presei americane, citate de Mediafax, Mickey Rooney avea o sănătate şubredă de mai mulţi ani și a decedat de o moarte naturală. În 2011, marele actor încă se afla pe afişul "Muppets".

Născut în 23 septembrie 1920 într-o familie de actori ambulanți, Joseph Yule a devenit șapte ani mai târziu un star al cinematografului mut, jucând timp de opt ani un personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume l-a împrumutat.

Devine idolul Americii odată cu filmul "Andy Hardy" (1937), în care joacă rolul unui fiu rebel, rol care i-a adus un Oscar special pentru "contribuţia semnificativă în personificarea pe ecran a spiritului tinereţii". A fost și regizor, producător, scenarist şi compozitor. În 1983 primeşte un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

În afara platoului de filmare, a avut o viaţă agitată. S-a căsătorit de opt ori, a divorțat de șase și a avut nouă copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel