A murit și cea de-a treia fetiță intoxicată cu insecticid folosit la spălatul oilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
Imagine de Ryan McGuire de la Pixabay
Cea de-a treia fetiță intoxicată cu insecticid folosit la spălat oilor a murit. Cele două surori ale sale și-au pierdut viața sâmbătă.

A treia fetiță din localitatea Ungra din Brașov, intoxicată după ce mama a spălat-o cu o substanță folosită la spălatul oilor, a murit luni dimineață, la spital. Surorile ei au decedat sâmbătă, 29 mai. 

Copila s-a stins din viață pe patul de spital, la Târgu Mureș, în ciuda eforturilor medicilor, potrivit Realitatea Plus.

Mama celor trei copile de șapte, opt și nouă ani le-a spălat pe cap cu insecticidul folosit pentru oi fără măcar să-l dilueze în apă. 

Corespondentul Realitatea Plus, Marian Stoica, a transmis că primele cercetări au scos la iveală faptul că substanța care a dus la moartea celor trei copii și la otrăvirea altora nu a fost băută, ci absorbită de organism prin piele în timpul îmbăierii. 

Medicii de la UPU au precizat că insecticidul avea o concentrație foarte mare. 

Purtătorul de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja, declara sâmbătă, la România TV, că atunci 'când au ajuns echipajele la fața locului, cei trei copii erau intoxicați, inconștienți. Medicii au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, doi dintre copiii de sex feminin au fost declarați decedați. Atât mama, cât și bunica, prezentau simptome de intoxicație.'

În ziua cu pricina, a treia copilă a fost transportată la spital, în stare gravă. Din păcate, luni dimineață, fetița a decedat. 

Incidente similare

Copii intoxicați cu paracetamol, la Botoșani 

Doi copii din Botoșani au ajuns în stare gravă la spital, la începutul lunii mai, după ce s-au intoxicat cu paracetamol. Ei au fost transferați cu avionul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Pare-se că ei au găsit la bunici un recipient cu paracetamol-sirop pentru copii și l-au băut. Mama lor, medic, i-a găsit, le-a administrat un tratament și i-a dus de urgență la spital.

Acolo, medicii au făcut spălături gastrice și au cerut transferul către spitalul din Capitală, dat fiind faptul că nu știau ce cantitate de substanță a fost ingerată și dacă s-a metabolizat în organism, transmitea pe 3 mai Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel