A murit Shannen Doherty, celebră pentru rolul interpretat în serialul Beverly Hills, 90210
Data publicării:
Autor: Oana Pavelescu
WhatsApp
Shannen Doherty / Foto: Flickr / Wilson Cleveland
Shannen Doherty / Foto: Flickr / Wilson Cleveland
Shannen Doherty a murit la doar 53 de ani, a anunțat publicistul actriței.

"Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala", a confirmat Leslie Sloane, publicistul, într-o declarație exclusivă pentru revista People. 

Vedeta din Beverly Hills 90210 a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 2015 iar în 2017, Doherty a dezvăluit că boala a revenit după ce  intrase în remisie.

Doherty a devenit celebră în rolul Brenda Walsh din serialul original Beverly Hills, 90210, care a avut premiera în octombrie 1990. Doherty a părăsit serialul după cel de-al patrulea sezon în 1994. 

Povestea de dragoste dintre Brenda și Dylan, interpretat de Luke Perry, a stârnit controverse în primul sezon pentru scenariul în care Brenda se gândește să-și piardă virginitatea. Despărțirea lor ulterioară, când Dylan s-a cuplat cu cea mai bună prietenă a ei, Kelly, interpretată de Jenny Garth, a fost, de asemenea, o știre importantă, iar serialul a fost considerat inovator prin dorința sa de a aborda subiecte precum abuzul de droguri și rasismul.

Citește și: Luke Perry, „Dylan” din Beverly Hills, a murit

Serialul a fost un succes masiv, iar odată cu succesul său a apărut și o cantitate exagerată de știrii și bârfe în jurul distribuției, inclusiv a adolescentei Doherty. Deși serialul a început cu personajul Kelly interpretat de  Jenny Garth ca cel mai puțin plăcut, percepția s-a schimbat curând, iar Brenda a devenit membrul distribuției pe care toată lumea iubea să-l urască. Presa a etichetat-o drept divă și a existat chiar și un buletin informativ pre-internet numit "O urăsc pe Brenda". Doherty a apărut în 111 episoade înainte de a părăsi serialul la sfârșitul sezonului patru, pe fondul unor relatări care vorbeanu despre fricțiuni cu alți membri ai distribuției, în special cu Jenny Garth.

După celebritatea câștigată cu serialuol Beverly Hills, Doherty a fost distribuită în Charmed în rolul lui Prue Halliwell, cea mai mare dintre cele trei surori care sunt vrăjitoare. Pe lângă rolul principal din serial, ea a regizat și câteva episoade dar a părăsit serialul la sfârșitul celui de-al treilea sezon în 2001.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel