Data actualizării:
Data publicării:

A murit părintele Petru Vamvulescu, ucenic al lui Arsenie Boca - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Părintele Petru Vamvulescu, ucenicul lui Arsenie Boca timp de 20 de ani, a trecut la Domnul.

Ucenicul 'Sfântului Ardealului', părintele Petru Vamvulescu a plecat să slujească Liturghia în Împărăția Lui Dumnezeu, continuând mijlocirea sa către credincioși în cer.

Părintele Petru Vamvulescu a vorbit în cartea sa 'Viaţa lui Arsenie Boca, fapte inedite' despre cum a murit marele duhovnic al românilor.

'El (n.red. Arsenie Boca) nu a murit numai din cauză că a fost iradiat, în toamna anului 1989. Vreau să fac o noua descoperire de care am fost înştiinţat: Văzând că Părintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. red. adică şi-a revenit după iradiere, cel puţin parţial, conform a ceea ce a spus preotul Vamvulescu), i-au dat ultima lovitură fatală (n. red. comuniştii). A fost dus în pădurea de brazi de la Sinaia şi răstignit. I-au înfricoşat (n. red. comuniştii) şi pe cei ce au aflat, ca să nu spună adevărul. Și, astfel, s-a lăţit minciuna aceasta, că Părintele Arsenie a murit nu muceniceşte, ci de boală.'

'Trebuie să nu ascundem un alt lucru cutremurător: Părintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormânt. Prima dată, la trei zile de la îngropare, fiindu-le frică la securişti să nu învieze, cum îi era frică lui Irod. A doua oară l-au scos după un an, fără explicaţii, iar a treia oară acum vreo şase ani. Atunci a ieşit un izvor de apă din mormântul Părintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit. Capacul de sicriu a fost găsit dat într-o parte, iar oasele pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, din stejar. Am sărutat sfintele oase şi mai ales capul, care era înmiresmat', conform cărții scrise de părintele Petru Vamvulescu.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel