A murit Olga Orban-Szabo, prima campioană mondială a scrimei româneşti - foto
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 05 ian 2022, 16:22
WhatsApp
Olga Orban-Szabo, prima medaliată olimpică și prima campioană mondială a scrimei românești, a murit.

'Eroii cu mască nu mor niciodată!

Olga Orban-Szabo, prima medaliată olimpică și prima campioană mondială a scrimei românești, a plecat dintre noi. Prin ceea ce lasă moștenire Familiei Scrimei Românești, prin tot ceea ce Olga Orban-Szabo ne-a dăruit, emoții și clipe de neuitat, lecții de viață despre caracter și omenie, EA și colegele ei de generația de aur a floretei românești, vor trăi prin fiecare scrimer care le urmează calea.'

Federația Română de Scrimă va duce mai departe povestea lor

'Eroii cu mască inspiră și motivează, iar Federația Română de Scrimă va duce mai departe povestea lor. Erou cu mască, Doamna Olga Orban-Szabo, 83 de ani ( născută în 9 octombrie 1938), a cunoscut succesul și gloria pe planșele lumii.

Este exemplul unui sportiv dedicat, un caracter puternic, un om echilibrat, un om pentru care scrima a fost mai mult decât un sport, a însemnat totul. Olga Orban-Szabo a câștigat prima medalie olimpică pentru scrima românească în 1956, la Jocurile de la Melbourne.'

G Ad:

Floretista Olga Orban-Szabo s-a născut la Cluj. A participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice

'Floretista născută la Cluj a teminat întrecerea din Australia cu argintul la gât în competiția individuală. Tot ea a devenit în 1962, la Buenos Aires, și prima campioană mondială la floretă individual. Olga Orban-Szabo a ajutat echipa României de floretă să câștige primul titlu suprem, la Havana, în 1969. Din echipa medaliată cu aur în Cuba au mai făcut parte Maria Vicol, Ileana Gyulai, Ecaterina Stahl și Ana Pascu.

În cariera sa, Olga Orban-Szabo a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice. 11 medalii strălucesc în palmaresul său: 3 la Jocurile Olimpice (1 argint - 2 bronz) și 8 la Campionatele Mondiale (2 aur- 3 argint- 3 bronz).Federația Română de Scrimă transmite condoleanțe familiei și celor apropiați! Eroul cu mască, doamna Olga Orban-Szabo va rămâne mereu în amintirea celor care iubesc scrima. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!', anunţă Federaţia Română de Scrimă, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro