A murit Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact. Nuami Dinescu: Mai încet, Doamne!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Leluț Vasilescu (dreapta mijloc) / Facebook, Compact
Leluț Vasilescu (dreapta mijloc) / Facebook, Compact
Leluț Vasilescu a murit! Fostul toboșar al trupei Compact s-a stins din viață pe 23 iunie, seara. Megastarul, așa cum era numit artistul, era grav bolnav și se lupta de ani buni cu o boală gravă.

Anunțul că Leluț Vasilescu a murit a fost făcut tocmai de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, care a lăsat un mesaj pe Facebook. „Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată. În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu! Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”

Tulburătoarea veste a fost preluată şi împărtăşită şi de prieteni şi cunoscuţi din lumea artistică. Ionuţ Contraş, manager la Bosquito, a anunţat în această dimineaţa scurt şi cutremurător: "O murit Leluţ". Nuami Dinescu, prietenă cu Lelu, a reacţionat şi ea pe Facebook: "Off, fir-ar-să fie, iar deschid telefonul și prima veste care îmi cade sub ochi e de la Ionuț "o murit Lelut"! Știu ca toți plecam, dar mai încet, Doamne, că pleaca mult prea mulți și prea repede... Dumnezeu să te primească, draga Lelut, cu zâmbetul pe buze, cum erai tu; noi, cei care rămânem fără voi, o să ne imaginam că vă adunați toți și o sa cântați și o sa va veseliti ca odinioară..."

A suferit de o boală cruntă

Leuț Vasilescu a murit după o lungă suferință, spunem asta pentru că artistul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord. Tot anii trecuți, toboșarul trupei Compact a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost dus de urgență la spital.  Din păcate, Leuț Vasilescu suferea de mai multe afecțiuni care i-au pus viața în pericol, notează Click. Leluț Vasilescu era cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii.

Trupa Compact, blestemată?

În 1977 s-a înființat una dintre cele mai ascultate și apreciate trupe rock din România: Compact. Printre cele mai celebre piese ale lor se numără ”Cântec pentru prieteni”, lansată în 1988, cu un succes nebun atât în țară, cât și peste hotare. Se spune că trupa Compact ar fi blestemată, iar asta din cauza tragediilor care s-au năpustit asupra membrilor formației. Primul eveniment care a îndoliat o țară întreagă a avut loc în 2004, când basistul Teo Peter a murit în accidentul de mașină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București. La nici un an, chitaristul Emil Laghia a fost ucis cu sânge rece de partenera lui de viață, iar o lună mai târziu, impresarul George Popa a făcut infarct în somn și a murit.

Leluț Vasilescu a făcut infarct pe scenă, la Făgăraș, iar în 2011 Leo Iorga a primit un diagnostic dur: cancer pulmonar. În 2013, Paul Ciuci a pornit un război împotriva lui Leo Iorga, așa că după lovitura cu diagnosticul nemilos a rămas și fără posibilitatea de a folosi numele trupei Compact, după ce a primit sentință favorabilă, în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel