Urmărește emisiunea live
A murit George Karam, patronul restaurantului în care trei tinere au ars de vii
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Image by Ichigo121212 from Pixabay
Image by Ichigo121212 from Pixabay
George Karam, patronul restaurantului în care trei tinere au ars de vii, a murit. El a apucat să execute doar un an și cinci luni de închisoare din cei opt la care a fost condamnat definitiv. 

Patronul restaurantului Beirut din Constanța, unei trei tinere au ars de vii în 2014, a murit. Decesul lui George Karam, în vârstă de 74 de ani, a fost anunțat de familie. El era cetățean român și libanez și suferea de insuficiență cardiacă și ulcer gastroduodenal. 

În luna aprilie a.c. George Karam ceruse în instanța întreruperea executării pedepsei din motive medicale, iar dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Slobozia avea termen de judecată data de 17 iunie. 

George Karam, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul „Beirut”, a apucat să execute doar un an şi cinci luni de pușcărie. Timp de o lună, Karam a fost dat în urmărire internaţională. Pe 19 noiembrie 2019, ziua în care s-a dat sentința definitivă, George Karam a dispărut de la domiciliu.

A fost prins pe 20 decembrie 2019, la Pensiunea „Cluj” din Cluj-Napoca, acolo unde se ascundea. 

George Karam fusese găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Trei tinere au ars în incendiul de la restaurantul „Beirut”

Pe 5 aprilie 2014, seara, un incediu a izbucnit la restaurantul „Beirut” din Constanța. Trei tinere, dintre care una cântăreață și două dansatoare, au murit blocate într-un vestiar, la primul etaj al restaurantului. O a patra tânără a scăpat cu viață, fiind găsită inconștientă pe scări. 

Totuși, George Karam a susținut întotdeauna că o „mână criminală” a pus intenționat focul. Mama Nicoletei Cengher, una dintre victime, a relatat că în seara respectivă barmanul a fost înlocuit, iar fetele au fost servite cu un ceai. 

Cu câteva ore înainte, Nicoleta Cengher postase pe Facebook melodia lui Ed Sheeran, „I see fire“: „Now you'll see fire ;)“, scrisese atunci ea, etichetând una dintre celelalte victime, scrie Adevărul.

Mansarda a fost construită ilegal 

Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizație, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la niște probleme la rețeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată și menținută ilegal, fără niciun aviz.

În acea noapte, întreaga mansardă a ars și s-a prăbușit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă și a întocmit fișe din instruire în domeniul situațiilor de urgență false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. Totul s-a soldat cu șapte victime – trei fete au murit și alte patru persoane au fost intoxicate cu fum, transmitea Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel