A murit compozitorul și dirijorul George Balint
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Compozitorul, dirijorul și muzicologul George Balint s-a stins din viață vineri, 30 august 2019.

Trupul neînsuflețit al compozitorului George Balint a fost depus astăzi, 1 septembrie, începând cu ora 10:00, la Capela Cimitirului Bellu și mâine, 2 septembrie, între orele 12:00 și 13:00 în Aula Palatului Cantacuzino. Înmormântarea va avea loc tot luni, 2 septembrie, la cimitirul Viișoara din Ploiești, în jurul orei 15, potrivit romania-muzical.ro.

Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din 1987, muzicianul a fost director artistic al Operei Naţionale Bucureşti între 1997 şi 2000, devenind dirijor permanent al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” începând din 2000. George Balint a colaborat cu Radiodifuziunea Română între 2000 şi 2002, realizând emisiunea „Compozitori români de la A la Z”, la Radio România Cultural. Dispariția compozitorului și dirijorului George Balint a înduererat-o și pe artista lirică Ozana Barabancea, care a transmis un mesaj de condoleanțe: „Dumnezeu să vă aibă sufletul în pază, domnule profesor, maestre! R.I.P profesorul, compozitorul si dirijorul George Balint !”.

"Ne-a părăsit la numai 58 de ani, vineri, 30 august, după o foarte grea suferință distinsul compozitor, dirijor și muzicolog George Balint. Născut în data de 11 februarie 1961 la Târgoviște, absolvent al clasei de compoziție a Academiei de Muzică din București i-a avut mentori pe celebrii Ștefan Niculescu și Iosif Conta. Membru al U.C.M.R. din anul 1987, a fost director artistic al Operei Naționale între anii 1997-2000, apoi dirijor permanent al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Între anii 2000-2002 a colaborat cu Radiodifuziunea Română, realizând emisiunea „Compozitorii români de la A la Z”. Trupul neînsuflețit va fi depus luni 2 septembrie între orele 12:00-13:00 în Aula Palatului Cantacuzino urmând a fi înmormântat în aceeași zi la cimitirul Viișoarei din Ploiești în jurul orei 15:00. Dumnezeu să-l odihnească în pace!" Mihai Cosmin Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel