A murit cel mai mare alpinist român
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
A murit Gheorghe Dijmărescu, considerat de mulţi cel mai mare alpinist român. 

Gheorghe Dijmărescu este considerat cel mai mare aplinist român din toate timpurile. Începând din 1999 el a cucerit unele dintre ele cele mai înalte vârfuri ale lumii și a trecut Dunărea înot. Din păcate, la 59 de ani, Dijmănescu s-a stins din viață, informează Adevărul.

Cauza decesului nu este cunoscută, iar anunțul a fost făcut de gorjeanul Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

„Veste tristă...românul cu cele mai mari performanţe în alpinism a încetat din viaţă. George Dijmarescu, gorjean născut în Turcinesti, a ajuns de nouă ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei. Fapt mai puţin întâlnit, într-una din încercări a reuşit să urce singur şi fără echipament special pentru respirare. De alte câteva ori a ajuns pe K2, cel mai dificil munte din lume, într-un final l-a cucerit. Un gorjean cu cetăţenie americană este românul cu cele mai mari realizări din alpinism din toate timpurile”, a scris acesta pe Facebook, potrivit sursei citate mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel