A murit Angela Lansbury, cunoscută pentru rolul său din Verdict, Crimă!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Actriţa americană Angela Lansbury, starul serialului Verdict, Crimă, difuzat o vreme şi în România, a murit. 

Lansbury a avut prima nominalizare la Oscar când încă nu împlinise 20 de ani, pentru filmul Gaslight, în 1944. A doua nominalizare a primit-o chiar în anul următor, pentru filmul "Portretul lui Dorian Grey", iar pe a treia în 1962, când a interpretat rolul unei mame care îşi trădează fiul şi ţara în "Candidatul manciurian". Pentru ultimele două filme menţionate, ea a primit două Globuri de Aur. 

"Copiii doamnei Angela Lansbury sunt trişti să anunţe că mama lor a murit în somn în casa sa din Los Angeles marţi, 11 octombrie 2022, la ora 1:30 AM, cu doar cinci zile înainte să împlinească 97 de ani", a transmis familia acesteia. 

Serialul Murder, She Wrote, în care a interpretat rolul unei îndrăzneţe autoare de romane poliţiste capabilă să devină detectiv-amator în timpul liber, i-a adus patru dintre cele şase Globuri de Aur.

Actriţa, care a apărut în numeroase musicaluri şi în peste 60 de filme cu începere din anii 1940, a primit şi un Oscar onorific pentru întreaga sa carieră în 2014.

Pe lângă cei trei copii ai săi, Anthony, Deirdre şi David, i-au supravieţuit trei nepoţi, Peter, Katherine şi Ian, plus cinci strănepoţi şi fratele ei, producătorul Edgar Lansbury, potrivit comunicatului. Soţul ei, actorul britanic Peter Shaw, a murit în 2003.

"O ceremonie privată pentru familie va avea loc la o dată care nu a fost încă stabilită", a adăugat familia sa în comunicat, conform Agerpres. 

Reacții din lumea teatrului după moartea marelui actor Doru Ana

„Un om cu o caldura imensa. Cu un har de a povesti de nici filmele nu puteau reda. O voce care facea toti peretii facultatii sa vibreze. Un Trahanache veritabil. Un om. Un mare om. Drum bun, domn profesor!”, a postat Mihnea Niculescu.

Medeea Marinescu a transmis și ea cu regret că „Astazi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat intr-o stea. Actorul DORU ANA.Dumnezeu sa il odihneasca!”

„Ati plecat discret domn profesor ... Dumnezeu să vă odihnească în pace!” - Silviu Mircescu, al cărui profesor Doru Ana a fost.

Dana Hauer Viktor Mihailovici: „Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inima de tigan și sa ma îndrume în facultate!”.

Crina Lință a transmis și ea un mesaj de condoleanțe: „Dumnezeu să vă odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei! CITEŞTE AICI MAI MULTE

A murit Sacheen Littlefeather, amerindiana care în anii '70 a vorbit pe scena Oscarurilor în locul lui Marlon Brando

Actriţă şi activistă, Sacheen a fost huiduită pentru protestul ei îndreptat contra tratamentelor nativilor amerindieni în industria filmului. 

Recent, aceasta spunea despre evenimentele de atunci că "am urcat pe scenă, ca o femeie indiană mândră, cu demnitate, curaj, graţie, şi umilinţă". 

Decesul acesteia vine la doar două săptămâni după ce Academia Americană de Film a organizat o ceremonie onorifică pentru aceasta, transmiţându-i scuze publice pentru cum a fost tratată. Littlefeather suferea de cancer şi s-a stins din viaţă duminica trecută. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel