A murit acad. Dumitru Radu Popescu. Fostul senator Radu F. Alexandru îşi plânge prietenul: "Acest înger trist..."
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Dumitru Radu Popescu, captură video
Dumitru Radu Popescu, captură video
A încetat din viață Dumitru Radu Popescu, unul dintre cei mai importanți prozatori ai României.

A murit Dumitru Radu Popescu. Acesta a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți prozatori ai țării noastre. Scriitorul s-a stins din viață luni, pe data de 2 ianuarie, la vârsta de 87 de ani. Anunțul trist a fost făcut de scriitorul Radu Feldman Alexandru pe una dintre rețelele sociale.

Anunțul morții acestuia a fost făcut de scriitorul Radu Feldman Alexandru.

”ACEST ÎNGER TRIST”...Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Și-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate. A fost un coleg și un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare și cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, și în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit" a scris pe profilul personal de Facebook fostul senator Radu F. Alexandru.

Dumitru Radu Popescu a fost scriitor, dramaturg, scenarist de film, membru titular al Academiei Române. De asemenea, acesta a fost membru supleant în CC al PCR din 1968 și deputat în Marea Adunare Națională din 1975. Dumitru Radu Popescu avea 87 de ani. 

– ştire în curs de actualizare –

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel