FOTO - A mers cu maşina la RAR, dar a acoperit erorile din bord cu bandă izolatoare. Mai fusese respins o dată la ITP
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 10 feb 2022, 17:20
WhatsApp
Un şofer din Caraş-Severin a mers la RAR pentru ITP, la câteva zile după ce maşina fusese respinsă de inspectori. De data asta, a găsit o soluţie inedită pentru a remedia eroarea. 

Concret, în bordul maşinii apărea aprins martorul "Airbag OFF", ceea ce înseamnă că airbag-urile nu funcţionau. Inspectorii RAR nu au acordat ITP-ul maşinii, iar proprietarul a fost trimis să rezolve problema. La câteva zile după, a revenit la RAR, de această dată cu bandă izolatoare pe bord. 

"În urmă cu câteva zile, autovehiculul din imagini a fost adus la RAR Caraș-Severin pentru efectuarea ITP, dar a fost respins. O să înțelegeți imediat de ce. Astăzi, proprietarul s-a prezentat din nou cu mașina la RAR, după ce a “remediat” neconformitățile constatate.

În continuare, explicațiile foto:

Foto 1 – aparent, un panou de bord care nu indică nicio defecțiune, poate doar puțină bandă de izolat în plus;

Foto 2 – colegii noștri au o vagă bănuială că banda de izolat ascunde un mic secret;

Foto 3 – bănuiala se confirmă;

Foto 4 – am descoperit ce ascundea banda de izolat.

Autovehiculul a fost din nou respins la ITP.

Urmăriți-ne pagina pentru mai multe trucuri despre cum descoperim neconformitățile autovehiculelor pe care le verificăm!", a transmis Registrul Auto Român pe Facebook.

Maşina cu pedalele schimbate la RAR. Frâna, mutată în locul acceleraţiei

Inspectorii de la Registrul Auto Român au avut parte de o maşină inedită, cu pedalele inversate. 

"În acest mod a fost adus la RAR Caraș-Severin un autovehicul cu cutie automată, fabricat în anul 2006. Mașina provenea dintr-o țară europeană, dar inversarea pedalei de accelerație cu cea de frână a fost făcută de noul proprietar înainte de a solicita CIV.

În urma verificărilor, autoturismul a fost respins, iar Registrul Auto Român nu a eliberat cartea de identitate a autovehiculului, din cauza neconformitățiilor comenzilor conducătorului auto", transmite RAR pe Facebook. 

RAR, colaborare cu ANAF

Registrul Auto Român (RAR) va transmite la ANAF datele celor care importă mașini second hand.

Guvernul si-a propus sã elimine fraudele la importurile de mașini second hand si dã o lovitură samsarilor. Mai exact, potrivit unei ordonanțe de urgentă intrate în vigoare, Registrul Auto Român (RAR) va transmite la ANAF datele celor care importă mașini second hand, pentru a preveni astfel evaziunea fiscală din acest sector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?