Urmărește emisiunea live
A început UNDERCLOUD. Festivalul are loc între 13 și 19 iunie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
București, 2022. Luni, 13 iunie, marchează prima zi din ediția a 15-a a Festivalului de Teatru Independent de Orice UNDERCLOUD. Festivalul are loc între 13 și 19 iunie în 7 spații de pe Calea Griviței plus trotuarele de pe raza UNARTE – Teatrul Dramaturgilor.

Organizatorii au pregătit o săptămână de magie atât pentru copii, cât și pentru adulți, cu zeci de evenimente menite să schimbe zona prin cultură.

În fiecare dimineață au loc ateliere de teatru, dar și ateliere de confecționare păpuși, de dans și de scenografie, toate pentru copii și adolescenți. Distracția va fi în toi, iar cei mici (și mari) vor descoperi ce se întâmplă în spatele cortinei. Și pentru că incursiunea în lumea teatrului presupune și a fi spectator, marți, sâmbătă și duminică, începând cu ora 12:00, spectacole de teatru vor fi jucate pe scena mare de la UNARTE.

Tot începând de astăzi debutează și spectacolele pentru adulți – o selecție riguroasă, menită să aducă către publicul deja fidel UNDERCLOUD spectacole de teatru independent care merită să fie jucate și apreciate pentru calitatea artistică. Vorbim aici de peste 20 de spectacole de teatru, dans, poezie și spectacole lectură în care publicul are ocazia să se întâlnească cu personalități iubite și apreciate, dar și să descopere o nouă generație de actori tineri și talentați.

Evenimentele conexe se împrăștie în cele 7 spații și întregesc conceptul artistic din acest an.

„Magia festivalului a început. Am muncit ca să deschidem porțile unui UNDERCLOUD reformat și rezultatul va fi peste așteptări. Și dacă stau să mă gândesc, îmi este imposibil să fac o selecție de recomandări, fiind tot ceea ce avem în acest an în program merită bifat. Așa că vă invit pe voi să fiți parte din efervescența și amploarea pe care UNDERCLOUD a căpătat-o în acest an” a declarat Chris Simion-Mercurian.

Detalii despre fiecare eveniment și programul integral pot fi găsite pe www.undercloud.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe mystage.ro și bilete.ro.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD este organizat de Fundația Calea Griviței și este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, ARCUB și Cartierul Creativ.

Parteneri UNDERCLOUD: Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Persil, Kasper, Theatrum, MECENA.ART, Gavrilă, Borțun și Asociații, Librăria Bizantină, Cotescu, Stroe și Asociații, Editura Trei, O.A.R., Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române, UNArte, J`ai Bistrot, Grivița 53, Black Habit, Biserica Sfinții Voievozi, UNITER.

Partenerii media ai festivalului sunt: Rock FM, Magic FM, Itsy Bitsy, AgențiadeCarte.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, DC News, Munteanu Recomandă, Zile și Nopți, IqAds, Liternet, Lateatru.eu, cult-ura.ro, modernism.ro, B365, Republica.  

Proiectul ”Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD”  nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel