A început Săptămâna Porţilor Deschise la ASE
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Academia de Studii Economice din București este deschisă începând de luni pentru toți elevii care se pregătesc să devină studenți în acest an.
Academia de Studii Economice din Bucureşti va organiza, în perioada 27 - 31 martie, cea de-a IV-a ediţie a Săptămânii Porţilor Deschise, manifestare adresată elevilor care se pregătesc să devină studenţi în acest an. 

Potrivit unui comunicat de presă al ASE, elevii sunt aşteptaţi zilnic, în intervalul orar 9,00 - 15,00, pentru a participa la diverse întâlniri interactive în cadrul universităţii, pentru a vizita Târgul Facultăţilor ASE şi pentru a afla informaţii detaliate despre oferta educaţională. 

Elevii vor putea asista în Aula Magna la prezentări ale celor 11 facultăţi, vor dialoga cu reprezentanţi ai conducerii ASE, cu decani, cadre didactice şi studenţi, vor fi consiliaţi educaţional şi li se vor prezenta perspective şi oportunităţi profesionale pe care le pot avea încă din timpul studenţiei. 

[citeste si]

La final, elevii, ghidaţi de studenţi-voluntari, vor vizita puncte de interes ale unei viitoare vieţi de student la ASE: biblioteci, amfiteatre, săli de lectură, Muzeul ASE, săli de sport, cămine şi cantina. 

„Invităm cu drag elevii claselor a XII-a să devină studenţi la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Mă opresc la două argumente în favoarea acestei invitaţii. Conform prestigiosului clasament QS World University Rankings 2017, ASE este în top 301 - 350 din lume în subdomeniul Economie şi Econometrie, ocupând prima poziţie la nivel naţional şi pentru subdomeniile Business şi Management şi Administraţie şi Politici Sociale. Absolvenţii noştri au o bună inserţie pe piaţa muncii. Ultimul sondaj arată că 54% îşi găsesc de lucru în domeniul absolvit în primele trei luni, iar în următoarele trei încă 20%”, a declarat rectorul ASE, Nicolae Istudor, conform comunicatului de presă citat de Agerpres. 

În acest an, Academia de Studii Economice din Bucureşti oferă 6.000 de locuri la licenţă, dintre care peste 2.800 la buget, 5.000 de locuri în cămine, peste 400 de burse Erasmus şi alte mobilităţi studenţeşti. 

Facultăţile ASE oferă 24 de programe de studii de licenţă, cu predare în română, engleză, franceză, germană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel