Data publicării:

A început marea hinghereală. Vezi cât costă prinderea unui maidanez

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
hingheri
hingheri

Unsprezece maşini cu   32 de hingheri acţionează  în Bucureşti pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public, după ce au fost semnate contracte cu trei din cele şapte firme care s-au prezentat la licitaţia pentru acest serviciu, informează ASPA.

Potrivit Autorității  pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), prinderea unui câine costă 219 lei. ASPA a intensificat programul de prindere a cânilor fără deţinător din Bucureşti.

Autoritatea a semnat, luni, contracte cu trei dintre cele şapte firme care au participat la licitaţia organizată în vederea suplimentării echipelor de strângere a câinilor fără deţinător din Bucureşti, în teren acţionând 11 maşini, cu un număr total de 32 de prinzători, ASPA având iniţial doar trei maşini şi opt hingheri. Potrivit sursei citate, echipele de hingheri intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în 16 septembrie va începe noul an şcolar. După finalizarea intervenţiilor din jurul unităţilor de învăţământ, acţiunea va continua în parcurile din Capitală.

Ulterior, hingherii vor continua ridicarea câinilor fără deţinător de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite, a mai precizat ASPA. Autoritatea va plăti pentru operaţiunea de prindere a unui câine suma de 219 de lei, preţul fiind stabilit în urma procedurii de licitaţie, se mai arată în comunicatul ASPA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel