Data publicării:

A început Forumul de la Davos. Se discută soluţii de pace pentru Ucraina

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ucraina a avansat cu formula sa de pace pentru a pune capăt celor aproape doi ani de război cu Rusia, cu o întâlnire a consilierilor de securitate națională din întreaga lume, duminică, la Davos.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, care urmează să se adreseze Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos în cursul săptămânii, nu a participat la sesiunea de deschidere de dimineață, care a inclus 81 de participanți din țări și organizații internaționale, potrivit Reuters.

Zelenskiy a fost reprezentat de șeful său de cabinet, Andriy Yermak, la discuțiile de duminică, la care au participat și reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, Penny Pritzker, precum și James O'Brien, secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice.

Pe măsură ce cresc îngrijorările cu privire la sprijinul continuu al SUA pentru războiul din Ucraina în timpul unui an electoral, se așteaptă ca atât consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, cât și secretarul de stat Antony Blinken să ia cuvântul la WEF, care începe oficial luni seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel