Data publicării:

A început construcția celei mai mari clădiri din lume. Proiectul va fi gata în 2030

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video

Cea mai mare clădire din lume este deja în construcție.

Arabia Saudită a demarat lucrările pentru Mukaab, cea mai impunătoare clădire din lume, capabilă să adăpostească 20 de clădiri Empire State. Investiția în acest proiect se ridică la 50 de miliarde de dolari. Considerat un simbol al ambiției, Mukaab, situat în capitala Riad, face parte dintr-o serie de construcții futuriste ce transformă peisajul arhitectural al regatului, conform celor relatate de The Sun.

O clădire cât 20 

Când va fi finalizat, Mukaab va avea o formă cubică, cu o înălțime de 1.300 de metri și o lățime de 1.200 de metri, oferind un volum suficient pentru a găzdui 20 de clădiri Empire State. Proiectul va include zone comerciale, birouri și restaurante, iar numeroase persoane vor considera cubul „acasă”, având în vedere că va oferi 104.000 de unități rezidențiale și 9.000 de camere de hotel. Constructorii subliniază că Mukaab va fi „uman, în primul rând”, iar spațiile verzi vor fi accesibile în maximum 15 minute de la orice punct din interiorul cubului.

                                 

Youtube video image

Se va folosi Inteligența Artificială

The New Murabba Development Company spune că va integra inteligența artificială pentru a oferi experiențe fascinante vizitatorilor Mukaab. Acest lucru va include ecrane imense care vor decora exteriorul pieței, asemănătoare cu cele de la Las Vegas Sphere. Deși proiectul vizează, în mare, modernizarea Arabiei Saudite, compania a subliniat că se va inspira din ecologia locală și din arhitectura specifică regiunii. Clădirile și împrejurimile oazei metropolitane vor reflecta elemente din wadis, termenul arab folosit pentru a descrie o formațiune de albie de râu.

Cea mai mare clădire din lume va genera 334.000 de locuri de muncă. Designul pieței este inspirat de stilul arhitectural regional Najdi, caracterizat prin clădiri din cărămidă de lut, feronerie cu deschideri triunghiulare sau dreptunghiulare și curți interioare centralizate. Se estimează că Mukaab va contribui cu peste 51 de miliarde de dolari la PIB-ul non-petrol și va crea 334.000 de locuri de muncă. New Murabba Development Company a anunțat că proiectul va utiliza aproximativ 900 de muncitori și va fi finalizat până în 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel