A găsit lângă ATM suma de 135.000 de dolari. Cum a reacționat la doar 19 ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Jose Nuñez Romaniz trebuia să-i cumpere șosete bunicului săi, care nu a găsit nicio pereche în magazine și a fost convins să comande online.

Jose Nuñez Romaniz trebuia să-i cumpere șosete bunicului săi, care nu a găsit nicio pereche în magazine și a fost convins să comande online, conform CNN. Băiatul de 19 ani din statul american New Mexico a trebuit astfel să-și alimenteze contul pentru a face plata. În fața ATM-ului, a găsit ceva uimitor, iar fapta sa i-a adus multe laude din partea americanilor.

Nuñez a luat mașina și s-a dus la un ATM din afara unei bănci, duminică dimineața, la doar două minute de casa sa. Când a parcat automobilul, a văzut o plasă de plastic transparentă, pe jos. Era un „teanc de 30 de centimetri" plin de bancnote de 20 și 50 de dolari.

A crezut că visează

„Nu am știu ce să fac. Era de parcă visam", a povestit puștiul pentru CNN. „Eram pur și simplu în stare de șoc. Stăteam și mă gândeam... ce să fac?".

Nuñez a fost onest și a spus că nu s-a gândit vreo clipă să-i ia, însă tot felul de gânduri nebunești i-au trecut prin minte. Era o farsă? Era cineva în spatele lui și urma să-l răpească?

A sunat poliția

Din cauza faptului că banca era închisă, Nuñez a sunat la poliția din Albuquerque. Doi ofițeri au venit rapid, iar tânărul le-a înmânat punga de bani. Ofițerii au numărat suma la secție: 135.000 de dolari.

Polițiștii au aflat ulterior că suma de bani a fost lăsată din greșeală în afara ATM-ului de un subcontractor al băncii care trebuia să aprovizioneze mașinăria cu bani, a spus ofițerul Simon Drobik.

Banii i-ar fi schimbat viața

„Acești bani ar fi putut fi o diferență uriașă în viața lui, iar el a luat-o pe celălalt drum, însă a ales... drumul integrității și a făcut ceea ce trebuia", a explicat Drobik, care este purtătorul de cuvânt al poliției din Albuquerque.

„Părinții mei m-au învățat să lucrez pentru ceea ce am. Banii furați nu îți vor ajunge vreodată cât trebuie", și-a amintit Nuñez despre vorbele mamei sale. „Aveam vocea mamei în cap și de bătaia la fund în glumă pe care mi-o dădea".

Din fericire, fapta pe care a făcut-o tânărul de 19 ani nu a trecut nerăsplătită. Cel puțin trei afaceri locale i-au oferit câte 500 de dolari, iar un restaurant a adăugat și un card de cumpărături de 100 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel