Data publicării:

A fost promulgată o nouă pensie specială. Chirieac, lui Manole: Dumneavoastră ați votat încă o pensie specială?

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o dispută cu deputatul Florin Manole de la PSD despre noua pensie specială promulgată de președintele Iohannis.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat, miercuri după amiază, la Antena 3 CNN, alături de parlamentari de la PSD, PNL și USR și a avut o dispută cu Florin Manole despre creșterile veniturilor românilor din anul 2024 și noua pensie specială promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Domnule Manole, de unde luați banii pentru toate aceste majorări în anul electoral 2024?“, a întrebat jurnalista Antena 3 CNN Mădălina Mihalache.

„Trebuie să ne uităm la mai multe lucruri“, a replicat Florin Manole.

„Arătați-ne sursa de finanțare înainte să ne uităm la mai multe lucruri“, a insistat jurnalista Antena 3 CNN.

„Îi taxăm în plus pe fraieri“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Bugetul de pensii se constituie din taxele luate de la salariați. În legea bugetului o să vedeți că salariul mediu pe economie o să crească cu aproximativ 620 de lei. Vă mai indic o altă sursă, cea de contribuții de asigurări. Dacă ne uităm în execuția bugetară la octombrie, o să vedeți 14,5 miliarde în plus față de anul trecut. Asta era înainte de creșterea salariului minim cu 10% din octombrie.“, a spus Manole.

„Cum crește salariul mediu? Luminați-ne, domnule deputat!“, a spus Bogdan Chirieac.

„În primul rând, Guvernul are un singur instrument, cel al salariului minim“, a spus Manole.

„Păi tocmai l-ați majorat de la 1 octombrie. Ați consultat mediul privat?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„În timp ce ministrul de Finanțe recunoaște că nu are bani, președintele a semnat în această săptămână decretul pentru promulgarea legii privind personalul Curții Constituționale, conform căreia magistrații asistenți și personalul auxiliar vor putea beneficia de pensie de serviciu, adică pensie specială“, a spus Cătălina Porumbel.

„Arată disprețul total față de români! Când a apucat să semneze, că omul a fost numai în vacanță?“, a spus Chirieac.

„Dumneavoastră, că sunteți 3 distinși parlamentari din 3 partide, ați aprobat așa ceva?“, a insistat Bogdan Chirieac de față cu parlamentarii care se aflau în platou.

„Nu este o sfidare a poporului, domnule Manole?“, a spus Cătălina Porumbel.

„Când noi ne dăm peste cap cu pensiile speciale, când ni se spune că legea pensiilor speciale e mai tare decât legea gravitației, dumneavoastră ați votat încă o pensie specială?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Asta au făcut! Sigur că da“, a spus un parlamentar din opoziție prezent în platou.

„Magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat acestora, indiferent de vârstă, cu o vechime de cel puţin 25 de ani realizată numai în aceste funcţii, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, prevede legea promulgată de președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel