A fost prins după 27 de ani de fugă. Și-a ucis soția cu brutalitate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (cottonbro)
Sursă foto: Pexels (cottonbro)
Un bărbat care și-a ucis soția în urmă cu aproape trei decenii, a fost prins de poliție. 

Un bărbat care a fugit din Columbia după asasinarea soției sale din 1994 a fost arestat miercuri în Massachusetts, a anunțat FBI într-un comunicat de presă citat de CNN

William Hernando Usma Acosta, în vârstă de 61 de ani, locuia în Belmont sub numele fals Carlos Alberto Rendon. Acesta a intrat ilegal în SUA în 1995, au declarat autoritățile.

”Crima a fost rezultatul unui incident de violență domestică în care Usma Acosta și-a împușcat și ucis soția, Laura Rose Agudelo, apoi și-a împușcat fiica în timp ce aceasta încerca să intervină”, se arată în comunicatul FBI. El a fugit din Columbia la scurt timp după crimă și a făcut obiectul unei notificări roșii pentru Interpol, a spus FBI.

Trăia liniștit în Boston

În 1996, Usma Acosta a fost condamnat în lipsă de către Tribunalul Penal din Medellín, Columbia la 45 de ani de închisoare sub acuzația de crimă calificată, tentativă de omor cu intenție și deținere ilegală de armă de foc, a spus FBI.

Pedeapsa sa a fost ulterior ”redusă la 28 de ani și șase luni pe baza noilor linii directoare de condamnare”, se arată în comunicatul de presă.

”În iunie 2020, agenți speciali ai Diviziei FBI Boston au primit informații că Usma Acosta ar putea locui în zona extinsă a Bostonului. Grupul operativ pentru crime violente al FBI a urmărit unde se află Usma Acosta până la casa lui din Belmont”, a transmis FBI.

Bărbatul a fost arestat miercuri ”fără incidente, în timp ce se îndrepta spre muncă” în apropiere de Waltham, Massachusetts, se arată în comunicatul de presă.

S-a căsătorit în SUA

Usma Acosta a fost transferat în custodia Serviciului de Imigrări al SUA după arestarea sa ”și a fost emisă o notificare pentru a se prezenta în fața unui judecător de imigrare sub acuzația de încălcare a condițiilor statutului său legal permanent prin fraudă”, se arată într-un comunicat de presă al ICE.

Nu este clar dacă Usma Acosta are un avocat.

FBI a spus că înregistrările de imigrație au arătat că Usma Acosta a sosit ilegal în SUA în 1995, când a trecut granița cu Mexicul.

”În 1998, s-a căsătorit cu un cetățean american și a obținut statutul de rezident permanent în timp ce locuia în Somerville, Massachusetts”, a adăugat FBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel