A fost lansată „Școala de Securitate NATO”. Vezi pe cine vizează și ce își propune
Debutul unui proiect îmbucurător a avut loc în Republica Moldova și s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Iată ce vizează acesta.
Un proiect îmbucurător a debutat astăzi în Republica Moldova: „Școala de Securitate NATO”, ediția 2020.
Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova a lansat astăzi, 18 septembrie, proiectul „Școala de Securitate NATO”, ediția 2020. Evenimentul a avut loc online și a fost transmis pe pagina de Facebook a Centrului de Informare și Documentare prinvind NATO (CID NATO).
Proiectul a fost moderat de către Elena Mârzac, Directoarea Executivă a CID NATO, Kristina Baleisyte, Șefa Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, și Viorel Cibotaru, Directorul Institutului European pentru Studii Politice din Moldova, Ministru al Apărării (2015).
Ce și-a propus proiectul?
Despre proiect
Proiectul „Școala de Securitate NATO” își propune să dezvolte cultura de securitate a tinerilor prin abordarea subiectelor precum: Securitatea națională și mediul de securitate; Politica de securitate a NATO: Structura instituțională și mecanisme de funcționare, și Contracararea riscurilor și amenințărilor; Sistemul național de securitate și apărare: misiunii și mecanisme de colaborare; Dreptul internațional și reglementarea conflictelor; Perspective de colaborare ale NATO și Republica Moldova în mediul actual de securitate.
Activitățile Școlii de Securitate NATO vor avea loc pe parcursul lunilor 18 Septembrie – 15 Noiembrie și vor fi organizate în 2 etape:
1) instruire online, concursuri, lucrare de curs;
2) mese rotunde;
Etapele proiectului
Prima etapă:
- Va fi elaborat un VOX Populi cu privire la percepția tinerilor asupra sistemului național de securitate și NATO, ce va fi prezentat la lansarea proiectului;
- Pe parcursul a 5 săptămâni, participanților le vor fi expediate 5 prelegeri video înregistrate prealabil, care vor fi urmate de 5 seminare cu experți din cadrul mediului academic, organizațiilor non-guvernamentale, instituțiilor de stat și corpului diplomatic;
- Un concurs de eseuri și postări media pe subiecte de securitate;
A doua etapă:
- 3 zile de discuții și mese rotunde cu participarea invitaților din instituțiile statului, societatea civilă, ambasade și organizații internaționale;
- Participanții, fiind ghidați de experți, vor fi împărțiți în 5 echipe care vor fi însărcinate să elaboreze lucrări de curs;
La finele proiectului vor fi oferite premii pentru cel mai bun eseu, cea mai bună postare media și cea mai reușită teză de curs.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News