A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Filipine
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Autorităţile din Filipine au găsit una dintre cutiile negre ale avionului militar prăbuşit în Filipine duminică. 

Autorităţile filipineze au recuperat o cutie neagră a avionului militar care s-a prăbuşit duminică în sudul Filipinelor, accident în care şi-au pierdut viaţa 50 de persoane, a anunţat comandantul armatei Cirilito Sobejana, relatează Reuters.

Pilotul, care avea experienţă în pilotarea unui avion C-130, se află printre cei care au murit în accidentul de pe insula Jolo, a declarat telefonic Cirilito Sobejana.

Un avion militar cu 92 de persoane la bord s-a prăbuşit duminică şi a fost cuprins de flăcări în sudul Filipinelor. Aparatul, care transporta trupe şi cinci vehicule militare, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la circa 1.000 km sud de Manila, scrie Agerpres. 

Hawaii. Un avion s-a prăbușit în largul coastei în urma unor probleme la unul dintre motoare

Un avion Boeing 737 cargo, la bordul căruia se aflau pilotul și copilotul, s-a prăbușit în largul coastei Hawaii, după ce aeronava a avut probleme la unul dintre motoare, transmite BBC. 

Aeronava zbura dinspre Honolulu spre insula Maui, dar s-a prăbușit în apă la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional  Daniel K Inouye. Garda de coastă a reușit să salveze ambii piloți în cursul dimineții de vineri. 

Salvat de pe coada avionului

Unul dintre cei doi membri ai aeronavei a fost găsit în timp ce se ținea de coada avionului, a transmis agenția de știri Reuters, citată de BBC. Conform oficialilor de la Departamentul de Stat pentru Transporturi, citați de News Now Hawaii, membrul echipajului a fost transportat cu elicopterul spre Queen's Medical Center, pentru a fi internat la Terapie Intensivă, întrucât starea sa este una critică. 

Cel de-al doilea membru al echipajului a fost adus la mal cu ajutorul unei ambarcațiuni, starea sa de sănătate fiind una gravă, dar stabilă. Acesta are un traumatism cranian. 

În imaginile transmise de NBC poate fi văzut un bărbat transportat în scaunul cu rotile, iar acesta pare a fi conștient. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel