A fost elucidat fenomenul inexplicabil de la Galați, la care oamenii au semnalat un obiect luminos pe cer, care s-a spart în patru, și au sunat la 112 / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un fenomen interesant a fost semnalat la Galați și în alte localități din estul țării.

Un meteor extrem de strălucitor a fost semnalat la Tulcești, județul Galați, miercuri seara. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un obiect luminos pe cer, care s-a rupt în mai multe bucăți, după care a căzut în apropierea proprietății sale, conform Observator.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat la fața locului, au efectuat cercetări, dar nu au descoperit nimic. 

Și alți oameni au semnalat meteorul.

Locuitori din alte așezări au semnalat, la rândul lor, un fenomen inexplicabil pe cer. Pe un grup de Facebook, aceștia au anunțat că au fost și ei martori la un fenomen ciudat.

„Am văzut un obiect luminos căzând din cer în seara asta din comuna Piscu, tot așa s-a despărțit în câteva bucăți și a făcut o lumină puternică. Această persoană nu vorbește prostii”, a scris cineva.

„Nu-s prostii, și eu am văzut în seara asta și sunt din Cosmești”, a replicat o altă persoană.

„Clar nu vorbește prostii am văzut o lumina puternica mergând pe DN 26 la ieșire din Tulcești”, a mai scris cineva.

„Eram la volan veneam dinspre Tg. Bujor ]n jurul orei 20,45 - 21 eram patru persoane în mașină și am văzut toți ca un fulger puternic spre Galați noi fiind pe la Chiraftei!”, a relatat o altă persoană.

Despre ce a fost vorba

Pe grupul de Facebook Meteor_România, acolo unde majoritatea astronomilor din România își împărtășesc observațiile și experiențele, fenomenul de la Galați a fost deja confirmat de un astronom amator. Căderea luminoasă a meteorului ar fi durat 10 secunde și ar fi provocat o lumină comparabilă cu cea a lunii pline.

„Avem martor ocular, astronom amator, Neagu Gabriel Cristian, meteorul a durat 10 secunde.

Avem înregistrare de la stația Moroi din Galați! O postăm la comentarii și revenim!

Avem martori oculari doi astronom amatori, din Brăila (Andrei Ionescu) și Vaslui (Cristian Grigore).

Am vorbit cu martori oculari. E vorba de un bolid care a explodat la final. Unii l-au asociat și cu sunet/bubuitură, dar informațiile sunt contradictorii. Mâine voi vorbi cu un martor ocular din Galați!“, a scris Valentin Grigore, președintele Societății Române Astronomice de Meteori.

De asemenea, un alt martor ocular de la Vaslui a precizat că a ieșit să fumeze și a văzut o flacără roșie-gălbuie pe cer.

„Nu am auzit sunet, l-am văzut câteva secunde, din întâmplare. Ieșisem la geam să fumez (stau la etj. 4)... S-a aprins în flacără roșie - gălbuie și s-a stins în flacără verde, când s-a spart (parca era un mini foc de artificii) după care s-a stins imediat (înspre Bârlad n.r.)... Cobora sub un unghi foarte mic 70-75 de grade venind dinspre sud vest (dinspre Galați-Focșani, n.r.)“, a declarat vasluianul.

Și în secțiunea de comentarii s-au strâns nenumărate relatări ale fenomenului

„Obiectul a fost albastru o mare perioada din drumul pe cer, iar în timpul exploziei a devenit alb. S-a rupt în 4 bucăți destul de mari care au ars și ele puțin în atmosfera. Văzut spre est, pe la 25-35 de grade altitudine, strălucire puțin peste luna plina în timpul exploziei și sub luna înainte și după. Direcția de deplasare era SUD - - > NORD“, a mai scris cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel