A fost descoperită o capsulă a timpului veche de 116 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter University of Illinois Facilities & Services
Sursa foto Twitter University of Illinois Facilities & Services
Potrivit oficialilor școlii, capsula timpului a fost descoperită de muncitorii care dărâmau Sala Illini, unde procesul de demolare a început la începutul lunii februarie a acestui an.

O capsulă a timpului veche de 116 ani a fost descoperită joi în timpul unei demolări la campusul Universității din Illinois Urbana-Champaign din SUA. Potrivit oficialilor capsula datează din anul 1907, informează Republik World.

”Am fost extrem de norocoși să aflăm că universitatea a fost dispusă să colaboreze cu noi pentru a recupera atât piatra de temelie, cât și unele lucrări de cornișă din Sala Illini”, a spus directorul executiv al universității YMCA, Jim Hinterlong.

Autoritățile școlare au susținut că nu aveau la cunoștință faptul că vreo capsulă a timpului fusese îngropată în structura care a fost construită inițial pentru cartierul YMCA.

Universitatea YMCA va primi capsula timpului care va fi deschisă abia pe 1 octombrie 2023, ca parte a sărbătoririi a 150 de ani a universității YMCA. 

”Nu știm ce este acolo. Nu vom ști până la sfârșitul acestui an când vom avea aniversarea a 150 de ani pe 1 octombrie și am putea doar să începem să ne imaginăm ce fel de informații, idei, imagini sau documente ar fi putut să le descopere 116 ani mai târziu”, a declarat drectorul executiv al universității YMCA, Jim Hinterlong.

Despre conținut, există multe teorii. Hinterlong crede că misterioasa capsulă a timpului conține cel mai probabil artefacte din epoca anterioară. ”A fost o perioadă dinamică. Asta a fost înainte de Primul Război Mondial. A fost un timp înainte ca radioul să fie folosit pe scară largă. A fost o perioadă în care oamenii se adunau personal în momente importante și vorbeau despre viitor și momentul actual. Sperăm că unele dintre acestea vor fi capturate în capsula timpului”, a spus Hinterlong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel