A fost declarată Legea Marțială. Manifestanţi ucişi la noi proteste în Myanmar
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cel puţin 18 persoane au fost ucise duminică în Myanmar în timpul unor noi manifestaţii împotriva juntei militare instalate la putere printr-o lovitură de stat.

Acesta fiind cel mai grav bilanţ al victimelor de la declanşarea acestor proteste la începutul lunii februarie, transmite AFP, scrie Agerpres. Manifestaţiile de duminică au survenit la o zi după un vibrant apel la rezistenţă împotriva acestei dictaturi injuste lansat de un lider al opoziţiei, Mahn Win Khaing Than, fost preşedinte al parlamentului şi acum vice-preşedinte al unui legislativ care în urma loviturii de stat funcţionează în clandestinitate.

În cursul serii, junta a declarat legea marţială în două districte ale capitalei economice Rangoon, unde poliţiştii şi soldaţii s-au confruntat cu protestatarii înarmaţi cu bâte şi cuţite. Ascunşi în spatele unei baricade, aceştia au fugit după ce forţele de securitate au deschis focul asupra lor.

Răniți recuperați de manifestanți 



Manifestanţii, care şi-au confecţionat scuturi din pubele, au reuşit să recupereze răniţi, dar un medic afirmă că nu toţi au putut fi salvaţi şi confirmă cel puţin 15 morţi. Însă un grup de asistenţă pentru prizonierii politici susţine că numărul victimelor este mai mare.

Scene similare de violenţă au fost semnalate pe tot parcursul zilei de duminică şi în alte regiuni ale ţării.

Solicitarea Ambasadei Chinei



Ambasada Chinei a cerut poliţiei locale să garanteze securitatea companiilor chineze din Myanmar şi a personalului acestora, afirmând că unele au fost atacate şi incendiate.

În acest timp, emisarul ONU pentru Myanmar, Christine Schraner Burgener, a denunţat sever baia de sânge din această ţară şi a cerut comunităţii internaţionale, şi în special actorilor regionali, să se unească în solidaritate cu poporul birmanez în aspiraţiile sale democratice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel