A fost arestarea Gretei Thunberg o înscenare? Iată ce declară poliția germană. ”O marionetă a lui George Soros. Actriță groaznică”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Global News
Sursa Foto YouTube Global News
Pe măsură ce clipul în care Greta Thunberg era arestată a devenit viral pe rețelele de socializare, afirmațiile potrivit cărora activista suedeză pentru climă a fost reținută de poliție doar de dragul camerelor de filmare s-au înmulțit.

Greta Thunberg a fost arestată, alături de alți activiști, marți, în timpul protestelor împotriva demolării unui sat pentru extinderea minei de cărbune Garzweiler 2, situată la aproximativ 9 km de satul Luetzerath, potrivit agenției de știri germane DPA citată de Republik World.

Activista, însă, a fost eliberată câteva ore mai târziu în urma unui control de identitate, a menționat poliția germană într-un comunicat. Poliția germană a avertizase anterior că cei care vor protesta la fața locului vor fi îndepărtați din punct de vedere legal prin constrângere.

Videoclipul ei, acum eliminat de poliția germană, a câștigat milioane de vizionări. Thunberg a fost văzută zâmbind în fața camerei în timp ce era luată de ofițeri ai poliției. De asemenea, ofițerii de poliție au fost văzuți așteptând pentru scurt timp fotografiile de presă înainte de a o îndepărta de la fața locului și de a o escorta într-o mașină de poliție. 

Situația a fost luată în râs pe rețelele de socializare: ”Arestarea falsă a lui #GretaThunberg”, a notat un cont de Twitter pe nume TVisCOOL, care a strâns 6,2 milioane de vizualizări. 

Comentatorul britanic, Adam Brooks, de asemenea, a numit arestarea ca fiind înscenată, în timp ce a postat pe Twitter: ”Nu este o arestare, este o oportunitate de relații publice de a obține titluri în întreaga lume... ”Biata tânără Greta, fiind condusă de o poliție groaznică” până când vezi acest video".

”Totul pregătit pentru camere”, a continuat  britanicul. ”Greta și-a organizat arestarea pentru atenție”, a remarcat între timp și Oli London, un cunoscut YouTuber. ”Ea este o marionetă a WEF și a lui George Soros. Ei râd de lume. Greta, ești o actriță groaznică, măcar încearcă să fii puțin mai convingătoare când vei fi arestată data viitoare.” 

Poliția germană a intervenit miercuri, 18 ianuarie, și a negat că arestarea militantei pentru schimbările climatice, Greta Thunberg, a fost ”înscenată”, respingând și afirmațiile conform cărora ar fi ”figuranți pentru Greta Thunberg”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel