A douăsprezecea noapte de Shakespeare – premieră UNATC în parteneriat cu Teatrul Stela Popescu
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Luiza Dabija
Luiza Dabija
Spectacolul A douăsprezecea noapte  în regia Luizei Dabija (traducerea George Volceanov) va fi prezentat în premieră de Teatrul Stela Popescu în parteneriat cu UNATC pe19 martie 2023, ora 19, la Palatul Naţional al Copiilor. Din echipa de creaţie fac parte: scenografia Radu Gheorghițoiu, Maria Pană, asistent scenografie Alexandra Secăreanu, lighting design Ionuț Dumitrașcu, sound design Filip Assoum.

Spectacolul de dizertație al tinerei regizoare Luiza Dabija prezintă „A douăsprezecea noapte” ca pe o sărbătoare a vieții, plină de forță și jovialitate. Și cum ar putea fi altfel? Tinerii creatori și actori de la UNATC au fost primiți cu brațele deschise de către un teatru, și el tânăr... și au pus la cale un spectacol despre iubire, despre capcanele și jocurile ei, despre lucrurile simple care fac viața aparent complicată, dar atât de frumoasă.

În distribuţie   Teona Stavarachi (Viola), Tudor Bojin (Căpitanul / Ofițerul), Edi Păuna (Sebastian), Răzvan Ionescu (Antonio), Laurenţiu Ologeac (Orsino), Maruca Băiașu (Olivia), Ana Maria Ivan / Isabela Chitoșca (Maria), Sorin Aurel Sandu (Toby), Radu Bunea (Sir Andrew), Ionuț Ionescu (Malvolio), Lorin Presecan (Feste), Cosmin Gaspar (Fabian), Diana Bălăucă (Marea preoteasă).

Regizoarea Luiza Dabija declara înaintea premierei : „Iubirea - unul dintre lucrurile pe care nu le putem atinge, dar știm sigur că există. Este un fenomen de care am fost preocupați mereu. Credința are la bază iubirea, deci mult din viața omului s-a dezvoltat în jurul ei. Această forță misterioasă a încercat să fie definită, dar din această fugă după a numi inefabilul, iubirea a devenit din ce în ce mai rară. De aceea când se întâmplă, pare că viața devine vis. Când iubești, totul devine mai bun. Dar e greu să găsești și să menții iubirea. 

Personajele spectacolului râvnesc la iubire pentru că vor ca viețile lor să fie perfecte, în rest au tot ce își doresc. Viola este eroina spectacolului pentru că ea nu mai are nimic, în afară de iubire. Spectacolul spune ca iubirea este motorul care poate pune lucrurile în ordinea firească, poate să răstoarne la loc o lume deja răsturnată.”

Cum e bătrânul Shakespeare văzut cu inocența și, deopotrivă, îndrăzneala tinereții? Nu ratați această întâlnire, în fața iubirii cu toții suntem vulnerabili și copii.

Durată: 120 de minute cu o pauză.

Prima reprezentație: București, 19 martie 2022, ora 19:00 – Palatul Național al Copiilor, Sala mică

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.mystage.ro www.iabilet.ro și theatrum.ro

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel