Cine se îmbogățește de pe urma COVID-19. A dat LOVITURA
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 aug 2020, 14:53
WhatsApp
S-a îmbogățit considerabil, în pandemie, profitând și de conjuncturile internaționale. 

Averea fondatorului Facebook Mark Zuckerberg a urcat la 100 miliarde de dolari după lansarea unei noi funcții video, Instagram Reels, care rivalizează cu aplicația chineză TikTok.

Acțiunile Facebook au crescut ieri cu peste 6%, iar Zuckerberg deține 13% din acțiunile companiei, informează BBC. Se întâmplă după ce miercuri Facebook a anunțat  lansarea unei noi funcții video, Instagram Reels, care rivalizează cu aplicația chineză TikTok. Așa se face că averea lui Mark Zuckerberg  a urcat la 100 miliarde de dolari.

El se alătură fondatorului Amazon Jeff Bezos și creatorului Microsoft Bill Gates, intrând în clubul celor ce au averi de peste 100 de miliarde de dolari.

Șefii marilor companii din tehnologie se află în centrul atenției deoarece puterea companiilor și a averilor lor continuă să crească chiar și pe timp de pandemie. Facebook, Amazon, Apple și Google au fost printre cei mai mari beneficiari ai blocajelor și restricțiilor impuse de coronavirus, deoarece tot mai mulți oameni cumpără, urmăresc divertisment și socializează online.

Lansarea nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Zuckerberg, pentru că joi președintele american Donald Trump a emis un ordin executiv pentru a aborda „amenințarea” TikTok în SUA. Averea lui Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 miliarde de dolari în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?