A bătut PSD palma cu Nicolae Ciucă? Rafila și Cercel, invitați ca experți în sănătate, la Guvern. Întâlnire-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Întâlnire-cheie la Guvern/ Experți PSD - Nicolae Ciucă
Întâlnire-cheie la Guvern/ Experți PSD - Nicolae Ciucă
Ministrul interimar al Apărării, premierul desemnat Nicolae Ciucă, a invitat liderii PSD la consultări, la sediul Guvernului. 

”Specialiștii în sănătate, Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, au participat sâmbătă, 30 octombrie 2021, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului. 

Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuții au mai participat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală. 

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar și organizarea unor structuri de coordonare a asistenței medicale spitalicești la nivel județean.” arată un comunicat de presă al PSD. 

Întâlnirea, înainte de depunerea listei de miniștri

Întâlnirea din această dimineață a venit chiar înainte de anunțul că președintele PNL, Florin Cîțu, și premierul desemnat, Nicolae Ciucă, vor depune lista cu miniștri și programul de guvernare la ora 14.30, la Parlament. 

În spațiul public, s-a ridicat varianta în care Nicolae Ciucă, în calitate de premier desemnat, ar putea să-și depună mandatul înainte de votul din Parlament, pentru a câștiga timp de negocieri. Acesta, însă, a exclus varianta depunerii mandatului, susținută și de Dacian Cioloș, liderul USR. Nicolae Ciucă a spus că își va juca ”șansa până la capăt”, precizând în același timp că nu este închisă ușa PSD-ului, asta deși a avut mandat pentru a cere sprijinul pentru un guvern minoritar PNL - UDMR, variantă exclusă de Marcel Ciolacu. 

Intrarea PSD la guvernare nu e, însă, exclusă de liderul social-democrat, dar e văzută ca fiind de neînțeles, de către președintele PNL, Florin Cîțu. 

DCNews a realizat un sondaj-fulger la care au răspuns peste 15.000 de cititori. Întrebați despre soluția la criza politică, cei mai mulți au bifat varianta ”alegeri anticipate”, dar, dincolo de această variantă favorită, pe al doilea loc a stat ca soluție Guvernul PNL - PSD. 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV  SONDAJ cu peste 15.000 de răspusuri. SOLUȚIA la criza politică. Surpriză din șapte județe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel