A apărut o soluție revoluționară de reciclare a ambalajelor. Nu vei mai fi nevoit să stai la coadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tocmai a fost lansată o aplicație inovatoare care simplifică reciclarea și nu vei mai fi nevoit să stai la coadă pentru a-ți primi garanția pe ambalaje.

Pe 16 septembrie a fost lansată aplicația Reverse PET, o soluție modernă și convenabilă pentru reciclarea sticlelor din plastic (PET), a dozelor sau a sticlelor din sticlă, marcate cu simbolul SGR.

Utilizatorii pot folosi aplicația pentru a solicita ridicarea sticlelor de acasă, pot vedea punctele acumulate și le pot transforma în bani. Aplicația a fost dezvoltată pe baza Sistemului de Garanție Returnare (SGR) și dorește ca reciclarea să devină un obicei cotidian, nu doar o acțiune ocazională.

Aplicația este disponibilă gratuit atât pe Android, cât și pe iOS. Oricine descarcă aplicația și dorește să predea sticle către reciclare, trebuie doar să-și facă un cont cu adresa de e-mail și apoi poate să introducă în aplicație nr. de sticle marcate cu simbolul SGR pe care dorește să le predea către reciclare și adresa de ridicare a sticlelor. Acești utilizatori vor fi reciclatorii, care vor primi 0.20 RON pentru fiecare sticlă reciclată.

În același timp, în aplicație se vor înregistra și utilizatori care vor ridica sticlele de la reciclatori și anume colectorii. Colectorii vor vedea pe hartă atunci când reciclatorii vor introduce sticle în aplicație și vor putea să le revendice. Aceștia vor câștiga 0.25 RON pentru fiecare sticlă reciclată sau mai mult în funcție de diferite campanii ale centrelor de reciclare. 

Cei 0.05 RON pentru fiecare sticlă vor rămâne la aplicație pentru a putea susține costurile de mentenanță și dezvoltare.

Caracteristicile Reverse PET:

- Reciclare simplificată: Soliciți ridicarea sticlelor direct din aplicație.

- Recompense atractive: Câștigi puncte pentru fiecare sticlă reciclată și le transformi în bani.

- Comunitate implicată: Interacționezi cu alți utilizatori și contribuiți împreună la un viitor mai verde.

Reverse PET este un startup dedicat promovării reciclării și construirii unui viitor mai sustenabil. Prin intermediul tehnologiei și a unei abordări centrate pe utilizator, Reverse PET își propune să facă reciclarea mai accesibilă, mai atractivă și mai recompensatoare pentru toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel