A apărut înghețata de greier. Unde o poți găsi
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto Facebook Eiscafè by Rino Rottenburg - Marktplatz -
Sursa Foto Facebook Eiscafè by Rino Rottenburg - Marktplatz -
Înghețată de ciocolată, de vanilie sau de greier?

După făină, greierii cuceresc și.... înghețata.

Dacă maeștrii producători de înghețată s-au provocat mereu reciproc în gusturi din ce în ce mai sofisticate și uneori chiar improbabile, un comerciant de înghețată din Rottenburg, Germania, a introdus înghețata cu aromă de greier, asezonată cu aceleași insecte uscate, scrie World Magazine.

Culoarea acestui sortiment de înghețată amintește oarecum de cea a înghețatei de cafea și se pare că clienții stau la coadă fericiți să guste noua aromă completată cu un toping de insecte uscate. 

Thomas Micolin, proprietarul gelateriei Eiscafé Rino și creatorul acestui sortiment, a explicat că noua înghețată a fost făcută ca un mic pariu folosind făină de greier, smântână, extract de vanilie și miere. Timp de luni de zile, a experimentat în micuța sa fabrică de înghețată, în camera din spate, lucrând la compoziția potrivită cu insectele, rafinând gustul, scrie publicația Știri Diaspora.

Își procură greierii de la o fermă din regiune. Pentru a face patru kilograme de înghețată, are nevoie de 200 de grame de făină de greieri, plus smântână, zahăr, lapte, vanilieși miere sălbatică din Pădurea Neagră.

Ideea pentru înghețată a apărut probabil în urma unui pariu, potrivit unei postări pe Facebook. Pe platforma de socializare, bărbatul de 33 de ani a scris: "Un pariu la care am lucrat toată iarna și pe care nu l-am propus fără să mă tem de răspuns". Înghețata din făină de greieri, a spus el, a fost un mesaj pentru mâncarea "care ar putea fi viitorul".

La 24 ianuarie 2023, a intrat în vigoare un nou regulament. Comisia UE a aprobat așa-numitele cereri Novel Food, dedicate alternativelor proteice. Astfel, greierii de casă pot fi utilizați în alimente în conformitate cu legislația UE.

Congelat, uscat sau sub formă de pulbere - nu face nicio diferență. Pe lângă greierii de casă, sunt incluse pe listă și larva gîndacului de bălegar sau gândacii de mucegai de cereale. Reguli similare există, printre altele, pentru lăcustele migratoare și larvele de gândac de făină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel