Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

A aflat că are autism la 30 de ani. Ce oportunități a descoperit datorită afecțiunii

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Polina Kovaleva)
Sursă foto: Pexels (Polina Kovaleva)

Un bărbat diagnnosticat cu autism își spune povestea. 

Alegeri prezidentiale 2024

Cum e să trăiești cu un handicap invizibil în Londra? În Marea Britanie, una din 100 de persoane se află în spectrul autismului și există aproximativ 700.000 de adulți și copii cu autism. Barrington Campbell a primit un diagnostic de autism la 30 de ani. El a spus că a avut dificultăți în a-și face prieteni în timp ce creștea și s-a simțit izolat.

Cinci ani mai târziu, a creat Kagai Games, concepute pentru a oferi jocuri și evenimente de masă pentru persoanele cu anxietate socială.

”Să trăiești cu o dizabilitate invizibilă este sfâșietor, dar mă încurajează să fac o schimbare. Am autism. Să crești cu o astfel de afecțiune în Londra nu este ușor pentru că orice mijloc de călătorie ai lua, tren, autobuz sunt întârzieri, ori din alte motive nu merg. Toate acestea îmi creează un disconfort imens”, spune Campbell, într-un material BBC

Diagnosticul a venit la vârsta de 30 de ani

Autismul îi pune într-o poziție dificilă pe cei afectați față de societate. De regulă, socializarea, ieșirile în oraș și legarea unor relații de prietenie nu sunt cele mai facile activități. 

”Înainte de diagnostic mă chinuiam să îmi fac prieteni, mă simțeam izolat și nu puteam realiza o conexiune cu ceilalți. Adaugă la asta confuzia creată de diferențele dintre mine și ceilalți și de lipsa unui diagnostic până la vârsta de 30 de ani. Am avut o experiență a copilăriei și a adolescenței destul de ciudate. Mi-am petrecut adolescența și ultima parte a copilăriei căutând locuri unde să mă simt bine-primit. Saloanele cu jocuri de societate erau printre preferatele mele, pentru că puteam să socializez fără să socializez”, a adăugat bărbatul. 

Diferențele i-au oferit noi oportunități

”Am început să creez jocuri de societate, să organizez evenimente unde participanții puteau socializa și puteau lua parte într-o activitate unde anxietatea socială era îndepărtată de joc, de rolul asumat de jucător și de experiența în sine”, a adăugat Campbell. 

Urmărește materialul integral AICI:

O mamă și om de știință și-a tratat fiica diagnosticată cu autism prin alimentație și suplimente

Chiar și astăzi mulți medici sunt sceptici, în ciuda unor rezultatelor obținute. Probabil că nu o vor putea ignora în viitorul studiu al unei cure alimentare care a uimit-o pe Katherine în primul rând.

Katherine Reid nu este doar mamă, ci este și om de știință. Ea lucrează ca biochimist și și-a folosit cunoștințele și studiile pentru a-și ajuta fiica, împreună cu contribuția soțului ei, Paul Sauer, care este biolog celular.

„Brooke trăia în propria ei lume, nu putea exista contact vizual cu ea, o îmbrățișare, comunicarea a fost dificilă, interacțiunea și jocul cu alți copii imposibil.”

Potrivit mamei, fetița putea doar să-și clasifice, să ordoneze și să grupeze obsesiv animalele de companie din plastic. Limbajul ei se limita la cuvinte sau fraze extrapolate din filme, discursuri sau cântece pe care le-a auzit.

Katherine decide apoi să investigheze problema și să profite de unele dintre cunoștințele sale și de alte studii independente, atât ca mamă, cât și ca cercetător. Încearcă diferite abordări terapeutice dar iese la iveală un lucru deconcertant: singurul lucru care pare să aibă vreun efect este să îi schimbe alimentația. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel