Data publicării:

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată

Autor: Darius Muresan | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

90% din cantitatea de Bitcoin a fost minată, la 12 ani de când minerii au achiziţionat primii Bitcoin, conform platformei Blockchain.com, citată de Business Insider.

Astfel, 18,9 milioane de monede dintr-un total de 21 de milioane se află acum în piaţă. Însă restul de 10% nu este aşteptat să fie minat până în februarie 2140, număr bazat pe estimările CoinDesk.com şi programele de Bitcoin halving. Procesele de halving au loc o dată la aproximativ patru ani şi constituie momentul în care numărul de noi Bitcoini care intră în circulaţie se micşorează, fiind o actualizare a reţelei care înregistrează toate tranzacţiile cu Bitcoin.

Halving-ul va complica tot mai mult eforturile de minare. În prezent, minerii primesc circa 6,25 Bitcoin pentru fiecare „block minat”, numărul urmând să se înjumătăţească în 2024. Între timp, a fost „pierdută” circa 20% din cantitatea de Bitcoin, ceea ce înseamnă că monedele nu pot fi recuperate. Aşa că şansele ca piaţa să aibă vreodată în circulaţie cele 21 de milioane de monede sunt destul de mici.

La ora publicării ştirii, preţul unui Bitcoin ajungea la 47.390 de dolari, în scădere cu 3,4% în ultimele 24 de ore. Săptămâna trecută, Bitcoinul a scăzut cu până la 27% pe fondul temerilor privind varianta Omicron a coronavirusului şi şansele ca banca centrală a SUA să înăsprească politica monetară, informează Mediafax.

Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu Bitcoin în valoare de 360 de milioane de dolari

Un bărbat caută, de opt ani, într-o groapă de gunoi, un portofel Bitcoin pierdut, care are acum o valoare de 357 de milioane de dolari. James Howells a aruncat hard disk-ul în timp ce făcea curat. Obiectul a ajuns la groapa de gunoi din orașul Newport din Țara Galilor.

Howells a început să caute disperat hard disk-ul și nu a renunțat nici după opt ani. Britanicul, în vârstă de 36 de ani, a început să colecţioneze bitcoin în 2009, când criptomoneda nu valora mai nimic. Ca un ultim efort, el a recrutat mai mulți rezidenți din oraș pentru a-l ajuta în căutările sale.

Acesta le-a promis milioane de dolari dacă vor găsi comoara. Totuşi, șansele ca obiectul să fie găsit după atâția ani sunt minime, mai ales că autoritățile locale refuză să lase voluntarii să i se alăture, scrie Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel