9 mai 2022, ziua de care se teme întreaga planetă. Bogdan Chirieac: Lumea este îngrijorată așa cum nu a mai fost niciodată. Ne așteptăm cu toții ca Putin să facă ceva rău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video Youtube ”Hari Extreme”
foto captură video Youtube ”Hari Extreme”
Întreaga planetă va fi pe poziții în 9 mai, când se așteaptă ca Vladimir Putin să facă ceva. Ceva rău! 

Copiii se pregătesc să defileze în tancuri de carton în 9 mai 2022, la marea defilare din Rusia. ”Copiii sunt copii, n-au de unde ști despre atrocitățile din Ucraina. Presa din Rusia nu le-a prezentat asta, dimpotrivă, acolo războiul este prezentat, de către propaganda rusă, ca un război de apărare a patriei.” spune analistul politic Bogdan Chirieac. 

Despre ce va urma în 9 mai, în acest an, analistul de politică externă Bogdan Chirieac afirmă, la Antena 3, că ”Într-adevăr, toată lumea este îngrijorată, așa cum nu a mai fost niciodată, din cauza faptului că ne așteptăm cu toții ca Putin să facă ceva foarte rău. Deci disperarea că pierde războiul îl poate împinge în zone nebunești. Oricum, rațiunea sa este grav afectată”. 

”Combinație combustibilă de nemulțumiri și ambiție”

”Ziua victoriei”, marcată de președintele rus Vladimir Putin la Moscova, în 9 mai 2022, se va remarca prin nicio victorie marcantă în Ucraina. Toată lumea se teme de ce e mai rău, în acest context. Vladimir Putin, descris de către directorul CIA, Bill Burns, ca o ”combinație foarte combustibilă de nemulțumiri, ambiție și nesiguranță” nu are cu ce se lăuda luni, la parada națională. Toate sursele susțin că a fost dezinformat de oamenii săi, cărora le-a fost teamă să-i spună adevărul despre puterea militară din teren și despre forța militară a Ucrainei. Ar fi fost planificat ca luni, 9 mai 2022, să se încheie conflictul militar din Ucraina, dar nimeni nu-și imaginează că președintele rus s-ar putea retrage ca un învins. De aceea, au tot existat negocieri, care, din câte se vede, ar fi fost fără rezultat. Papa Francisc spunea că premierul de la Budapesta, Viktor Orban, un cunoscut apropiat de Vladimir Putin, și prin prisma dependenței Ungariei de Rusia, l-ar fi asigurat că totul se va încheia în 9 mai.

”Rușii au un plan”

"Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, afirma Papa Francisc. Vezi aici mai mult Și totuși, directorul CIA spune că ”miza e mult mai mare” și nu vede ca această a doua fază a războiului să se încheie mâine. Vezi mai mult aici

Între timp, la Moscova se fac ultimele repetiții pentru parada de 9 mai, ziua în care Rusia  sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. În trecut, președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a folosit de sărbătorirea anuală a victoriei sovietice asupra naziștilor din 1945 pentru a consolida militarizarea constantă a societății ruse, pentru a lăuda valorile patriotismului eroic și pentru a pune în contrast spiritul războinic al Rusiei cu ceea ce el consideră a fi decadența morală a Occidentului, notează New York Times, citat de Mediafax. 

Citește și: Avionul nuclear al lui Putin, zărit în aer în apropiere de Moscova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel