88% dintre ucraineni cred că, în 10 ani, țara lor va fi un membru prosper al Uniunii Europene
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Majoritatea ucrainenilor sunt încrezători că țara va deveni un membru prosper al Uniunii Europene în 10 ani.

Cel puțin 88% dintre cetățenii ucraineni cred ca Ucraina va fi un membru prosper al Uniunii Europene în zece ani, conform unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev.

La sondaj au participat 1.000 de ucraineni din toată țara, cu excepția teritoriilor ocupate, în eșantion reprezentativ. Respondenții, inclusiv cei din estul țării, sunt optimiști cu privire la șansele Ucrainei de a se alătura Uniunii Europene.

76% dintre cei chestionați în estul Ucrainei au spus că văd viitorul lor alături de Uniunea Europeană. Doar 5% din respondenți sunt de părere că războiul va rezulta într-o țară devastată, depopulată și cu o economie distrusă, potrivit Bucpress.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece la Crăciunul pe stil nou. Dan Ciachir a spus ce se întâmplă cu rușii lipoveni și cu ucrainenii din România

Reacția Kievului după ce Casa Albă i-ar fi cerut Ucrainei să fie deschisă la negocierile cu Rusia: Poziția noastră e cunoscută și deschisă

Kievul nu a refuzat niciodată să negocieze cu Moscova și este pregătită pentru discuții cu viitorul lider al Rusiei, dar nu cu Vladimir Putin, a declarat un consilier principal al președintelui Ucrainei.

Comentariile de pe Twitter ale lui Mykhailo Podolyak au urmat unui raport Washington Post care a precizat că administrația președintelui american Joe Biden îi încurajează în mod privat pe liderii ucraineni să semnaleze deschiderea de a negocia cu Moscova.

„Ucraina nu a refuzat niciodată să negocieze. Poziția noastră de negociere este cunoscută și deschisă”, a scris Podolyak pe Twitter, spunând că mai întâi Rusia ar trebui să-și retragă trupele din Ucraina (citește continuarea AICI).

Ungaria, distanțare de Rusia. Budapesta consideră „incorectă” aluzia lui Putin privitoare la faptul că ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria ia răspuns lui Vladimir Putin, după ce acesta a insinuat că Ungaria, Polonia și România au pretenții teritoriale față de Ucraina:

„Nu considerăm corecte declaraţiile care adâncesc conflictul militar. În loc de astfel de declaraţii, avem nevoie de o încetare imediată a focului şi de negocieri de pace”, a declarat Ministerul de Externe ungar, transmite Ukrinform, cu referire la publicația maghiară Index, citat de Libertatea Cuvântului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel