Data actualizării:
Data publicării:

8 lucruri fascinante pe care nu le știai despre câini

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jerry, Cocker Spaniel, foto: DC News
Jerry, Cocker Spaniel, foto: DC News
Câinii sunt considerați ca fiind cei mai buni prieteni ai omului. 

Prin urmare, iată 8 lucruri interesante, despre aceste animale inteligente, devotate, care fac, de cele mai multe ori, viața mai frumoasă oamenilor.

1. Simțul mirosului este foarte puternic: Câinii au aproximativ 300 de milioane de receptori olfactivi în nas, în comparație cu cei aproximativ 6 milioane ai oamenilor. Totodată, partea creierului dedicată analizării mirosurilor este de aproximativ 40 de ori mai mare la câini decât la oameni.

2. Vârsta și rasa afectează inteligența: Studiile spun faptul că unele rase de câini sunt mai inteligente decât altele. De exemplu, Border Collie sunt considerați una dintre cele mai inteligente rase. Mai mult, câinii mai tineri au tendința să învețe mai repede decât cei mai în vârstă.

3. Câinii pot visa: La fel ca oamenii, câinii trec prin cicluri de somn REM (Rapid Eye Movement), în timpul cărora visează. Puii și câinii mai în vârstă visează mai des în comparație cu câinii adulți.

4. Câinii pot detecta boli: Câinii au capacitatea să detecteze anumite boli la oameni, printre care cancerul, diabetul și epilepsia, datorită simțului lor olfactiv foarte dezvoltat. Câinii pot simți schimbările chimice din corpul uman.

5 Găsirea drumului acasă: Unele rase de câini au o capacitate extraordinară de a găsi drumul spre casă, chiar și dacă au fost luați de departe. Acest fapt se datorează în mare parte simțului lor de miros excepțional. Unele teorii sugerează că ar putea folosi câmpul magnetic al Pământului pentru orientare.

6. Comunicarea non-verbală: Câinii comunică mult prin limbajul corpului. De pildă, poziția cozii și a urechilor poate arăta starea lor emoțională. O coadă ridicată poate indica încredere sau alertă, iar o coadă între picioare poate indica frică sau supunere.

7. Amprenta nasului: Amprenta nasului unui câine este unică, la fel ca amprenta digitală a unui om. Poate fi folosită pentru a îl identifica.

8. Câinii pot percepe schimbările de vreme: Câinii sunt foarte sensibili la schimbările atmosferice. Ei pot simți furtunile sau cutremurele cu mult înainte ca acestea să se producă. Se crede faptul că ei simt schimbările de presiune barometrică și undele electromagnetice produse de fenomenele naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel