Data actualizării:
Data publicării:

8 ani de la tragedia „Colectiv”. Victimele vor fi comemorate printr-un marș al tăcerii

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Victimele tragediei de la Colectiv vor fi comemorate astăzi, 30 octombrie, începând cu ora 18:30 la Parchetul General. De aici, oamenii vor pleca într-un marș al tăcerii către fosta fabrică „Pionierul” din București, acolo unde și-a desfășurat activitatea Clubul Colectiv.

Victimele incendiului din clubul Colectiv sunt comemorate, azi, la împlinirea a opt ani de la tragedia care a luat viața a 64 de persoane și a rănit alți 185 de oameni.

Cei care vor să participe sunt așteptați Parchetul General, de unde vor pleca într-un marș al tăcerii către fosta fabrică „Pionierul” din București, acolo unde și-a desfășurat activitatea Clubul Colectiv.

30 octombrie 2015 – A avut loc incendiul de la Club Colectiv din Bucureşti, soldat cu 64 de morți

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album.

Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureștean și-au pierdut viața patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnaliști și fani. În afara celor 64 de persoane care au decedat, unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale, peste 180 de persoane au fost rănite.

La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite sau respectate norme de siguranță.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel