Data publicării:

70% dintre ucraineni susțin mobilizarea bărbaților pentru lucrări de reconstrucție, nu pentru acțiuni militare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Potrivit unui sondaj, 70% dintre ucraineni susțin mobilizarea bărbaților pentru lucrări de reconstrucție.

„70% susțin posibila mobilizare a recruților din anumite profesii pentru a reconstrui țara”, acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj realizat de grupul sociologic „Rating”.

"70% susțin posibila mobilizare a recruților din anumite profesii pentru a reconstrui țara în loc să servească în armată. 6% nu o susțin", se arată în studiu.

Se observă că persoanele în vârstă sunt mai predispuse să susțină o astfel de inițiativă decât tinerii.

Sondajul a fost realizat pe 26 aprilie printre 1.000 de respondenți din toate regiunile Ucrainei, cu excepția regiunilor ocupate Crimeea, Donețk și Lugansk.

Potrivit unui decret prezidențial din 24 februarie, a fost anunțată o mobilizare generală, iar aceasta va dura 90 de zile, conform Bucpress.

Viktor Iuşcenko, președintele Ucrainei între 2005 și 2010: Polonia e un nou lider al Europei

 

Fostul președinte ucrainean Viktor Iuşcenko i-a avertizat pe vecinii europeni ai țării sale că actualul conflict din Ucraina „bate la ușa tuturor” și a lăudat Polonia pentru că a dat dovadă de leadership în timpul crizei în curs.

„Puțini în Europa ar putea spune pentru cine sună clopoțelul”, a spus Iuscenko într-un interviu acordat canalului de știri comercial polonez TVN24. Acesta a adăugat că urmărește situația din Europa și pe noii lideri ai continentului „cu fascinație”.

„Mă refer la țări, lideri. Sunt foarte fericit că astăzi, când vorbim despre situația din Europa, vedem Polonia și polonezii în fiecare moment”, a susținut Iuscenko, lăudând vecinul Ucrainei pentru că a devenit un „nou lider fascinant în Europa”.

Referindu-se la conflictul în curs din Ucraina, fostul președinte a spus că „pe o parte avem forțele libertății, pe de altă parte – orcii”. El a adăugat că rușii nu vor lăsa niciodată Ucraina să fie o țară liberă și a declarat că Vladimir Putin a suferit o înfrângere completă în Ucraina și că acum optează pentru etapa a doua – „un război lent purtat cu dificultăți enorme” (citește continuarea AICI).

The Times: Putin se pregătește să invadeze Moldova

 

Rusia va încerca să deschidă un nou front împotriva Ucrainei, prin Moldova, potrivit unor surse militare ucrainene, citate de The Times.

Una dintre surse a spus că există un „număr de indicatori” care prevestesc un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic, care are doar 3.250 de soldați în armata sa. 

O invazie a Moldovei finalizată cu succes ar duce la mutarea trupelor ruse pe flancul Vestic, către Odesa, în Ucraina.

„Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Moldova. Soarta Moldovei este crucială. Dacă rușii vor începe să preia controlul, noi vom fi, militar, o țintă mai ușoară, iar amenințarea la adresa Ucrainei va fi existențială”, a spus sursa (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel